ΠΑΙΔΕΙΑ

Κέρκυρα: Υπό κατάληψη το μουσικό σχολείο του νησιού

Κέρκυρα: Υπό κατάληψη το μουσικό σχολείο του νησιού

Οι μαθητές ζητούν κάλυψη των κενών θέσεων καθηγητών γενικής παιδείας και μουσικών ειδικοτήτων.

Σε κατάληψη του μουσικού σχολείου Κέρκυρας προχώρησαν σήμερα οι μαθητές του σχολείου, διαμαρτυρόμενοι για τις σχολικές τους μετακινήσεις, τα «ανύπαρκτα» όπως καταγγέλλουν, προγράμματα σίτισης και τα κτηριακά προβλήματα.

Όπως ανέφερε ο ταμίας του Συλλόγου Γονέων του μουσικού σχολείου Κέρκυρας, Σπύρος Κολοβός, «κύριες αιτίες της καταλήψεως ήταν η έλλειψη λεωφορείου για τη μεταφορά περίπου 50 μαθητών από το βόρειο συγκρότημα του νησιού, καθώς και η παντελής έλλειψη σίτισης των μαθητών, που προβλέπεται από το νόμο και αποτελεί υποχρέωση του Δήμου».

Οι μαθητές, μεταξύ άλλων, ζητούν κονδύλια συντήρησης των μουσικών οργάνων, καθώς και συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων του σχολείου, κάλυψη των κενών θέσεων των καθηγητών σε μαθήματα γενικής παιδείας, αλλά και διαφόρων μουσικών ειδικοτήτων και τοποθέτηση φύλακα στο σχολείο.

Άμεση επίλυση του ζητήματος της μεταφοράς των μαθητών από τη βόρεια Κέρκυρα, ζήτησε το μεσημέρι η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Νικολέτα Πανδή, μετά από σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς.

Η κατάληψη του Μουσικού Σχολείου έγινε μετά από πρόταση του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και με τη σύμφωνη γνώμη γονέων των μαθητών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις