ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2018: Αυξάνεται ο αριθμός των εισακτέων – Πόσοι θα είναι οι επιτυχόντες

Πανελλήνιες 2018: Αυξάνεται ο αριθμός των εισακτέων – Πόσοι θα είναι οι επιτυχόντες

Πανελλήνιες 2018: Αύξηση εισακτέων ανακοινώνει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Παιδείας, η οποία μπορεί να φτάσει και τις 2.000 πανελλαδικά.

ΠΟΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ

Βέβαια, σύμφωνα με «Τα Νέα», η αύξηση αυτή δεν σημαίνει ότι θα ισχύσει και στα περιζήτητα πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας, όπου αντιθέτως αναμένεται μικρή μείωση εισακτέων, ώστε να απορροφηθεί και το κύμα των φετινών μετεγγραφών.

Οι εισακτέοι θα αυξηθούν κυρίως σε τμήματα της περιφέρειας ή χαμηλού ενδιαφέροντος. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου παίρνει ένα νέο τμήμα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης ζητεί την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, στην οποία θα ενταχθεί νέο τμήμα Τουριστικών Σπουδών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών φτιάχνει νέα τμήματα (με την κατάργηση του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας) και «τραβάει» τρία τμήματα του ΤΕΙ Χαλκίδας.

Από την άλλη βέβαια οι διοικήσεις των περισσότερων πανεπιστημίων της χώρας ζήτησαν για άλλη μία χρονιά μείωση των εισακτέων τους.

4153260

Αναβαθμίζονται οι αστυνομικές σχολές

Ο υπουργός Παιδείας στο πλαίσιο της συνολικότερης αναβάθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσανατολίζεται και στην αναβάθμιση των αστυνομικών σχολών και των σχολών της Πυροσβεστικής. Μάλιστα, ο κ. Γαβρόγλου είχε συνάντηση τη Δευτέρα για το λόγο αυτό με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να μελετηθούν πορίσματα που έχουν κατατεθεί «ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανακοινωθούν συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των σχολών».

Διαβάστε επίσης:

Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για τη συμμετοχή στις Πανελλήνιες

Σχετικές ειδήσεις