Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο 6ο Παναρσάκειο Συνέδριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Newsroom Newsroom

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο 6ο Παναρσάκειο Συνέδριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα

«Σε έναν κόσμο που αλλάζει: το δικαίωμα στην εκπαίδευση και η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα» είναι ο τίτλος του 6ου Παναρσάκειου Μαθητικού Συνεδρίου, το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη (19/04/2018), με τη συμμετοχή 935 μαθητών και 200 καθηγητών από 17 Αρσάκεια Σχολεία, και 10 ακόμη σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα.

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία βρέθηκε δίπλα στους μαθητές, συνομίλησε μαζί τους και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εργασίες του Συνεδρίου.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία της Εκάλης, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την Υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και είναι βασισμένο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία», που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου και εφαρμόζεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Robert F. Kennedy Human Rights».

Ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, απευθυνόμενος στην κ. Βαρδινογιάννη, ανέφερε: «Μας συνδέει ο αγώνας και η αγωνία για το τι μπορούμε να κάνουμε στην εκπαίδευση ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τα νέα παιδιά στα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν λέτε μόνο λόγια. Έχετε επιτελέσει ένα σημαντικό έργο στον τομέα της υγείας με τη δημιουργία της ‘’Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ’’, αλλά και στον τομέα της παιδείας μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος ‘’Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία’’. Σε αυτό το Συνέδριο μετέχετε οργανικά. Έχετε δουλέψει για αυτό και σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με αυτό το πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει να ξέρετε ότι στο πρόσωπο σας βλέπουμε την Ελληνίδα – Μάνα που αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Από την πλευρά της η κ. Βαρδινογιάννη, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μπαμπινιώτη, απευθυνόμενη στα παιδιά είπε: «Αγαπημένα μου παιδιά, το αύριο έχει ήδη για εσάς ξεκινήσει και έχει μεγάλη σημασία να είστε προετοιμασμένοι να διαχειριστείτε σωστά τον κόσμο που θα περιέλθει στα χέρια σας. Να τον διαχειριστείτε από το πρίσμα της ανθρωπιάς και της δικαιοσύνης, με αίσθημα σεβασμού απέναντι στον συνάνθρωπο, αλληλεγγύης προς τον αδύναμο και κατανόησης για την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου. Να γίνετε πρώτα από όλα καλοί άνθρωποι και πολίτες με κοινωνική ευαισθησία».

Στο συνέδριο απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, μέσω SKYPE από την Washington D.C., και ο John Heffernan, επικεφαλής (Executive Director) του προγράμματος Speak Truth To Power του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights».

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ξεναγήθηκε από καθηγητές και μαθητές στους χώρους του συνεδρίου, ενώ είχε και την ευκαιρία να θαυμάσει τα έργα που εμπνεύστηκαν οι μαθητές γύρω από το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο Συνέδριο, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή (20/04/2018) συμμετέχουν τα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού, Εκάλης, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ιωαννίνων και Τιράνων καθώς και το Ελληνικό Σχολείο Ίμβρου, το 8ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χαλανδρίου, τα CGS-Εκπαιδεύτηρια Κωστέα – Γείτονα, το Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων, το Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, το Κολλέγιο Αθηνών, το Γυμνάσιο Αναβύσσου, τα εκπαιδευτήρια Νέα Γενία Ζηρίδη, ενώ το «παρών» θα δώσουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery του Newsbomb.gr

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και ο Γιώργος Μπαμπινιώτης
01
Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και ο Γιώργος Μπαμπινιώτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved