ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Σταθερά στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου - Δείτε τον πίνακα

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Σταθερά στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου - Δείτε τον πίνακα

Κατοχυρωμένη μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου, μπορεί να θεωρείται -για τη διετία 2016-18- η θέση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικότερα, στους τέσσερις από τους επτά πιο γνωστούς πίνακες κατάταξης, το ΕΚΠΑ βρίσκεται μεταξύ των 300 καλύτερων πανεπιστημίων διεθνώς.

Σύμφωνα με στοιχεία της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του ΕΚΠΑ, το Πανεπιστήμιο Αθηνών καταλαμβάνει σταθερά, μέσα στη διετία, υψηλές θέσεις στις κατατάξεις National Taiwan University (199ο το 2016 και 203ο το 2018 στα 800 πανεπιστήμια), Webometrics (270ο το 2016 και 271ο το 2018 στα 11.995 πανεπιστήμια), US News (291 το 2016 και 286ο το 2018) και Center for World University Ranking (297ο στα 1000 πανεπιστήμια και τις δύο χρονιές).

Δείτε το σχετικό πίνακα στη gallery του Newsbomb.gr

Εξάλλου, σε επίπεδο χώρας, το ΕΚΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται στην 1η θέση μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων σε πέντε από τους επτά πίνακες κατάταξης. Μάλιστα, στους τρεις από τους τέσσερις πίνακες κατάταξης που δεν χρησιμοποιούν έρευνες ερωτηματολογίου και αντλούν τα στοιχεία από το διαδίκτυο χωρίς επαφή με τα πανεπιστήμια, το ΕΚΠΑ βρίσκεται σταθερά στην 1η θέση.

Οι επτά πίνακες κατάταξης, με βάση τους οποίους έχουν εξαχθεί τα στοιχεία, είναι οι: Webometrics, Academic Ranking of World Universities, QS (Quacquarelli Symonds), Times Higher Education, Center for World University Ranking, National Taiwan University και US News - Best Global University Rankings.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός τώρα LIVE: Δείτε πού έγινε σεισμός πριν από λίγη ώρα

Τρόμος μέρα – μεσημέρι για 21χρονο στο κέντρο της Αθήνας