Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ράμα: Δεν θα βάλω νερό στο κρασί μου

Καλώντας τους Έλληνες του εξωτερικού να πάρουν…

Απίστευτο περιστατικό στη Μυτιλήνη: 19χρονη μετέφερε στη βαλίτσα της... 21χρονο

Στο πλοίο της γραμμής με προορισμό το…

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Το Μαξίμου βρίσκεται σε πανικό»

Απάντηση στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών,…

Θρήνος στα Καμένα Βούρλα: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Απόστολος Τσιτσιπάς

Σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Μεταμόρφωση.

Φθιώτιδα: Τρόμος με το φάντασμα του Μπρόκεν στο Μαυρίλο - Οι εικόνες που «τρέλαναν» τους κατοίκους

Μια φιγούρα, που η θέα της καθηλώνει…

Πανελλήνιες 2018: Αυτά είναι τα SOS θέματα για την Έκθεση

Πανελλήνιες 2018: Αυτά είναι τα SOS θέματα για την Έκθεση
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2018: Πρεμιέρα έκαναν σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου οι Πανελλήνιες με χιλιάδες μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων να ρίχνονται στη μάχη των εξετάσεων.

Το Νewsbomb.gr, όπως κάθε χρόνο, θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2018 και τις απαντήσεις τους, καθώς και για όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2018, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Παράλληλα, το Newsbomb.gr θα δημοσιεύει μέχρι την έναρξη των εξετάσεων SOS θέματα - και τις λύσεις τους - για όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλαδικές 2018.

Όπως κάθε χρόνο, η πρεμιέρα των εξετάσεων γίνεται με το μάθημα της Έκθεσης. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ δοκιμάστηκαν σήμερα στο μάθημα της Έκθεσης και πλέον την σκυτάλη παίρνουν οπι μαθητές των Γενικών Λυκείων της χώρας που δοκιμάζονται την Παρασκευή (8/6) στο ίδιο μάθημα.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Έκθεσης που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι  στα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ την Πέμπτη (7/6) καθώς και τις απαντήσεις τους.

Πρόκειται για ένα μάθημα που δυσκολεύει αρκετά τους υποψηφίους καθώς κρύβει αρκετές παγίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα θέματα αποτελούν SOS για τις φετινές εξετάσεις στην Έκθεση.

Αυτά είναι:

  • Κοινωνικοποίηση των νέων και Social Media
  • Προστασία των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο
  • Η ιστορία και η γνώση της από τους νέους
  • Μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος
  • Ευθανασία

Φυσικά, τα παραπάνω θέματα αποτελούν απλώς προβλέψεις και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρήσει ο μαθητής ότι θα «πέσει» ένα από αυτά. Πρέπει οι υποψήφιοι να προετοιμαστούν πολύ καλά και να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε θέμα, πάντα σε συνεργασία και συνεννόηση με τους καθηγητές τους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2018

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, οι αιτήσεις των υποψηφίων για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 ανέρχονται στις 104.040, με τις 86.301 να προέρχονται από μαθητές των ημερήσιων ΓΕΛ, τις 914 από εσπερινά ΓΕΛ, τις 15.742 από ημερήσια ΕΠΑΛ, τις 405 από εσπερινά ΕΠΑΛ, καθώς επίσης και 678 από εσπερινά ΕΠΑΛ, που εξετάζονται μαζί με το ημερήσιο.

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2018: Αναλυτικά το πρόγραμμα

Υπενθυμίζεται ότι ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι, ωστόσο, πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

* Την Τρίτη 12-6-2018 στο μάθημα ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ - ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ εξετάζονται α) οι μαθητές/-τριες της Δ΄ τάξης εσπερινών ΕΠΑ.Λ σχ. έτους 2017-2018 και β) οι απόφοιτοι/-ες της Δ΄ τάξης εσπερινών ΕΠΑ.Λ. παρελθόντων ετών που διεκδικούν το ειδικό ποσοστό 1% επιπλέον των εισακτέων στην Τριτοβάθμια  Εκπαίδευση (ΜΟΝΟ για ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, ΑΕΝ).

** Την Πέμπτη 14-6-2018 στο μάθημα ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ - ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ εξετάζονται οι μαθητές/-τριες της Γ΄ τάξης  των Αυτοτελών Ειδικών Τμημάτων και των Τμημάτων Συνδιδασκαλίας ημερήσιων ΕΠΑ.Λ. σχ. έτους 2017-2018 στα ίδια θέματα με το μάθημα ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο οποίο εξετάζονται οι υποψήφιοι των ημερησίων ΕΠΑ.Λ.       

panellinies panelladikes4

ΜΠΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 

Σημείωση 1: Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ., μέχρι τις 15:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.30 μ.μ. και μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.

Σημείωση 2: Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες, του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2018

PHOTO GALLERY