ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2018: «Βατά αλλά και απαιτητικά σε όγκο» τα θέματα που «έπεσαν» στη Βιολογία

Πανελλήνιες 2018: «Βατά αλλά και απαιτητικά σε όγκο» τα θέματα που «έπεσαν» στη Βιολογία
panellinies 2018, panelladikes

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2018: Με το μάθημα της Βιολογίαςγια την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και της Βιολογίας Γενικής Παιδείας, ολοκληρώθηκαν σήμερα Τρίτη (19/06) οι εξετάσεις για τους υποψήφιους τωνΓΕΛ της χώρας.

Βατά και αναμενόμενα αλλά απαιτητικά ως προς τον όγκο κρίνονται τα θέματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού, στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.

«Ήταν θέματα που έδιναν τη δυνατότητα στους καλά διαβασμένους μαθητές να αριστεύσουν. Ήταν, όμως, πολλά και κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα. Πολλά παιδιά εξάντλησαν τον χρόνο για να απαντήσουν επαρκώς σε όλα τα ζητήματα» παρατήρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η καθηγήτρια του κοινωνικού φροντιστηρίου Αθηνών Νατάσα Παλαιογεώργου.

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις στη Βιολογία Γενικής Παιδείας

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις στη Βιολογία Κατεύθυνσης

Τα θέματα στη Βιολογία

Κατεβάστε ΕΔΩ τα θέματα στη Βιολογία Γενικής Παιδείας

Κατεβάστε ΕΔΩ τα θέματα στη Βιολογία Κατευθύνσης

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2018

Την Παρασκευή (22/06) θα ανοίξει η αυλαία για τα ειδικά μαθήματα, με το μάθημα των Αγγλικών.

Aκολουθούν το Σάββατο 23 Ιουνίου τα ισπανικά και τα γερμανικά, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου το ελεύθερο σχέδιο, την Τρίτη 26 Ιουνίου το γραμμικό, την Τετάρτη 27 Ιουνίου τα γαλλικά, την Πέμπτη 28 Ιουνίου τα ιταλικά, την Παρασκευή 29 Ιουνίου η αρμονία και το Σάββατο 30 Ιουνίου ο έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων.

Για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων οι εξετάσεις ολοκληρώνονται την Πέμπτη 21 Ιουνίου. Τα αποτελέσματα, όπως κάθε χρόνο, αναμένονται στα τέλη του Ιουνίου ή τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Το Νewsbomb.gr, όπως κάθε χρόνο, θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2018 και τις απαντήσεις τους, καθώς και για όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2018, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Θέματα και απαντήσεις όλων των μαθημάτων στο Newsbomb.gr

Με την εγυρότητα και την εμπειρία των φροντιστηρίων ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ θα μάθετε πρώτοι τα θέματα των Πανελληνίων και τις ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.

panellinies poukamisas

ΜΠΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2018: Πόσοι θα μπουν σε κάθε τμήμα

Σε ό,τι αφορά στο νεοσύστατο Παν/μιο Δυτικής Αττικής, ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 4.633 άτομα. Πέρυσι, στα αντίστοιχα τμήματα των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά ήταν 4.557 άτομα. Συνεπώς, στις Πανελλήνιες 2018 υπάρχει αύξηση του αριθμού των θέσεων κατά 76 θέσεις.

Σε ό,τι αφορά στα Πανεπιστήμια (εκτός του Παν/μίου Δυτ. Αττικής), ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 46.663 άτομα, ενώ πέρυσι στα αντίστοιχα τμήματα ήταν 43.758 άτομα. Συνεπώς, φέτος υπάρχει αύξηση του αριθμού των θέσεων κατά 2.905 θέσεις.

Συγκεκριμένα, έμεινε σταθερός ο αριθμός εισακτέων στις Ιατρικές Σχολές, ενώ μειώθηκε στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Αυξήθηκε ο αριθμός εισακτέων κατά 6% στα υπόλοιπα Τμήματα, ενώ σε συγκεκριμένα Τμήματα (Ναυτιλιακά, Πληροφορικής, Τουριστικά, Ψυχολογίας, Γεωπονίας, Χημείας κλπ) αυξήθηκε κατά 12,5%.

Ο αριθμός στα ΤΕΙ

Σε ό,τι αφορά στα ΤΕΙ (εκτός των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά), ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 23.396 άτομα, ενώ πέρυσι στα αντίστοιχα Τμήματα ήταν 22.411 άτομα. Συνεπώς, φέτος υπάρχει αύξηση του αριθμού των θέσεων κατά 985 θέσεις.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός εισακτέων αυξήθηκε κατά 12,5% σε συγκεκριμένα Τμήματα (Πληροφορικής, Τουριστικά, Γεωπονίας, Φυσιοθεραπείας, Εργοθεραπείας, κλπ), ενώ στα υπόλοιπα Τμήματα έμεινε ίδιος με το 2017.

Επομένως, συνολικά για το 2018 οι θέσεις εισακτέων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι 74.692, ενώ για το 2017 ήταν 70.726. Κατά συνέπεια, η αύξηση ανέρχεται σε 3.966 θέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2018: Σε αυτές τις σχολές θα μπαίνουν οι υποψήφιοι χωρίς εξετάσεις

Πανελλήνιες 2018: Αυτός είναι ο ανεξέλεγκτος παράγοντας που επηρεάζει την απόδοση των υποψηφίων

Πανελλήνιες 2018: Πιο νωρίς φέτος η ανακοίνωση της βαθμολογίας

Σχετικές ειδήσεις