ΠΑΙΔΕΙΑ

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2018 - 2019: Αντίστροφη μετρηση για τα αποτελέσματα

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2018 - 2019: Αντίστροφη μετρηση για τα αποτελέσματα

Τα προσωρινά αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ ανακοινώνονται στις 22 Ιουλίου ενώ θα υπάρξει προθεσμία τριών ημερών για την υποβολή ενστάσεων και έως το τέλος Ιουλίου, αναμένεται να εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα και να δοθούν στους ωφελούμενους γονείς τα voucher.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών ελέγχου των αιτήσεων καταρτίζονται οι Προσωρινοί Πίνακες πλήρων και ελλιπών φακέλων δικαιολογητικών α νά Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα , οι οποίοι θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr) στις 22/07/2018.

Οι μητέρες θα θεωρείται ότι έλαβαν γνώση της κατάστασης της αίτ ησής τους με μόνη την ανάρτηση των σχετικών πινάκων της ΕΕΤΑΑ Οι αιτούντες μπορούν να δουν την κατάσταση της αίτησής τους - προσωρινά αποτελέσματα - σε ειδική εφαρμογή, που θα αναρτηθεί την ημέρα έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ: ( www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr )

Η εφαρμογή θα απαιτεί την εισαγωγή του ΑΦΜ της/του ενδιαφερόμενης/ου και του προσωπικού κωδικού πρόσβασης , τον οποίο γνωρίζει μόνον η ίδια και απαιτείται κάθε φορά που η μητέρα επιθυμεί να κάνει εισαγωγή στο πληροφοριακό σύστημα, προκειμένου να αντλήσει τα προσωπικά της στοιχεία. Παράλληλα και μετά την ολοκλήρωση άντλησης των στοιχείων από την ΑΑΔΕ, οι αιτούντες με τη χρήση του προσωπικού τους κωδικού θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και από τους Προσωρινούς Πίνακες πλήρων και ελλιπών φακέλων δικαιολογητικών, που θα αναρτηθούν επίσης στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ : ( www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr).

Διαδικασία ενστάσεων

Ενστάσεις επί των Προσωρινών Πινάκων πλήρων και ελλιπών φακέλων δικαιολογητικών και επί των Πινάκων απορριφθεισών μπορούν να υποβληθούν εγγράφως στους αριθμούς FAX των κατά τόπους γραφείων της ΕΕΤΑΑ ή ηλεκτρονικά μέσω e - mail με σ καναρισμένα έγγραφα και εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επομένη της ημερομηνίας ανάρτησής τους, σύμφωνα με το Υπόδειγμα «Έντυπο Υποβολής Ένστασης».

Σε περίπτωση υποβολής ένστασης ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier ), αυτή υποβάλλεται σε σφραγισμένο φάκελο, στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», για το σχολικό έτος 2018 - 2019 .

Η υποβολή της ένστασης κατά τον ανωτέρω τρόπο θα πρέπει να γίνει εντός της προθεσμίας που προβλέπεται, ήτοι μέχρι τις 25/7/2018 . Για το εμπρόθεσμο της ένστασης, που θα υποβληθεί κατά τον ανωτέρω τρόπο, θα λαμβάνεται υπόψ η η ημερομηνία που αυτή πρωτοκολλείται από την ΕΕΤΑΑ Ημερομηνίες υποβολής ενστάσεων: 23/7/2018 – 25/7/2018 Από τις ενστάσεις , που θα υποβληθούν, θα ληφθούν υπόψη μόνον αυτές που έχουν παραληφθεί και πρωτοκολληθεί μέχρι την 25/7/2018 και ώρα 14 :00 .

Εν που θα υποβληθούν με οποιονδήποτε τρόπο μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες. Όλες οι ενστάσεις εξετάζονται από την Επιτροπή Εξέτασης Ενστάσεων (Ε.Ε.Ε.). Στο έντυπο της ένστασης θα πρέπει να αναφέρεται ρητά ο λόγος για τον οποίο υποβάλλεται η ένσταση και φυσικά να συνοδεύεται από το απαιτούμενο δικαιολογητικό. Ενστάσεις ασαφείς ή δικαιολογητικά χωρίς έντυπο ένστασης δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Οριστικά Αποτελέσματα

Μετά την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων, καταρτί ζονται οι οριστικοί Πίνακες κατάταξης των ωφελουμένων ανά Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα.

Οι αιτούντες μπορούν να δουν το οριστικό αποτέλεσμα της αίτησή τους στην ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ: ( w ww . eetaa . gr , paidikoi . eetaa . gr ) στις 29/7/2018 Η εφαρμογή θα απαιτεί την εισαγωγή του ΑΦΜ της/του ενδιαφερόμενης/ου και του προσωπικού κωδικού πρόσβασης , τον οποίο γνωρίζει μόνον η ίδια και απαιτείται κάθε φορά που η μητέρα επιθυμεί να κάνει εισαγωγή στο πληροφοριακό σύστημα, προκειμένου να αντλήσει τα προσωπικά της στοιχεία. Παράλληλα από την εφαρμογή θα λαμβάνονται οι κωδικοί του παιδιού, ώστε οι μητέρες να μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και από τους Οριστικούς Πίνακες Κατάταξης, που θα α ναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ: ( www . eetaa . gr , paidikoi . eetaa . gr ) .

Στον οριστικό πίνακα θα αναγράφονται κωδικοποιημένα τα στοιχεία του / της ωφελούμενου/νης, τα στοιχεία του παιδιού/ών καθώς και ο κωδικοποιημένος αριθμός της «Αξίας τοποθέτησης» (Voucher) . Οι μητέρες θα θεωρείται ότι έλαβαν γνώση αυτών, με μόνη την ανάρτηση των σχετικών πινάκων εκ μέρους της ΕΕΤΑΑ

Η ΕΕΤΑΑ Α.Ε. δύναται, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιου για τα θέματα ΕΣΠΑ, να χορηγήσει πρόσθετα vouchers συνολικής αξίας ίσης με τη διαφορά της αξίας των vouchers , που θα ενεργοποιηθούν μέχρι την 1 η Οκτωβρίου 2018 και του ύψους του προϋπολογισμού, όπως αυτός προσδιορίζεται στην παρούσα Πρόσκληση προς τους δυνητικά ωφελούμενους

Εδώ να σημειωθεί ότι όπως και πέρυσι, η επιλογή θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα γίνει τώρα, οπότε και ο μεγαλύτερος αριθμός των παιδιών θα πάρει τα voucher, ενώ όσα voucher δεν θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν οι γονείς θα κατανεμηθούν τέλος Σεπτεμβρίου στα επόμενα παιδιά.

Έτσι όσοι έχουν εξασφαλίσει θέσεις σε δομές θα λάβουν σχεδόν σίγουρα το voucher, εφόσον βέβαια τα δικαιούνται και πληρούν τα κριτήρια της πρόσκλησης.

Φέτος υπολογίζεται ότι θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 110.000 παιδιά, καθώς τα χρήματα είναι περισσότερα αφενός και αφετέρου υλοποιείται και το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας με το οποίο χρηματοδοτούνται οι δήμοι για τη λειτουργία νέων τμημάτων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και άρα θα αυξηθεί ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων.