Ανανεώθηκε:

Τομέας Υγείας: Πρώτα λειτούργημα & μετά επάγγελμα

Newsbomb.gr

Τομέας Υγείας: Πρώτα λειτούργημα & μετά επάγγελμα

Η Υγεία αποτελεί ανέκαθεν έναν ευαίσθητο τομέα, που όσοι τον υπηρετούν, πραγματοποιούν λειτούργημα.

Οι επαγγελματίες του κλάδου της Υγείας, απολαμβάνουν ένα σταθερό και προσοδοφόρο επάγγελμα, καθώς έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε πλέον αναγνωρισμένα νοσηλευτικά ιδρύματα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με έρευνες, τα επαγγέλματα υγείας αποτελούν σταθερή αξία στην Ελλάδα! Ο κλάδος φαίνεται να διατηρεί να υψηλά ποσοστά ζήτησής του, με δεδομένο πως η επαγγελματική αποκατάσταση είναι άμεση.

Πιο συγκεκριμένα, η Φυσικοθεραπεία, η Εργοθεραπεία, η Διατροφή – Διαιτολογία και φυσικά η Νοσηλευτική συγκαταλέγονται στα λεγόμενα επαγγέλματα του μέλλοντος!

fysikouerapeia 1

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 μέσα από μια διαδρομή 48 χρόνων, θεωρείται πλέον ως το εκπαιδευτικό ίδρυμα που αναβαθμίζει το θεσμό των ΙΕΚ, προσφέροντας βαθιά γνώση, κατάρτιση και εξειδίκευση, αλλά και σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Στο προσκήνιο τα επαγγέλματα υγείας!

Οι σπουδές Γενικής Νοσηλευτικής, Νοσηλευτικής - Τραυματολογίας και Νοσηλευτικής Χειρουργείου αφορούν έναν τομέα υψηλών απαιτήσεων όπου ο σπουδαστής μέσα από υπομονή, επαγγελματισμό και σοβαρότητα καλείται να αντιμετωπίσει πραγματικά επιχειρησιακά περιστατικά.

noshleytikh traymatologia 1

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 διεξάγει από τη 1η εβδομάδα τα μαθήματα «Νοσηλευτική Ι, ΙΙ & Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα», εντός δομών υγείας (Νοσοκομεία, Κλινικές, Κέντρα Αποκατάστασης, Μονάδες κοινωνικής φροντίδας, κλπ).

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 συνεργάζεται με σημαντικές νοσοκομειακές δομές όπως: Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», Τζάνειο, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», Ιπποκράτειο, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Euromedica Γενική Κλινική, Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424, Φροντίς, Ophthalmica κα.

Οι απόφοιτοι βοηθοί νοσηλευτικής μαιευτικής είναι απαραίτητοι συνεργάτες των μαιευτήρων γυναικολόγων και περιποιούνται τις επιτόκους, ακολουθώντας κατά γράμμα τις ιατρικές οδηγίες.

maieytikh 2

Το πρόγραμμα σπουδών εμπλουτίζεται με τα πλέον πρόσφατα δεδομένα του επαγγέλματός της Μαιευτικής , με τη μορφή σεμιναρίων από επαγγελματίες του χώρου, όπως «Οφέλη του Μητρικού Θηλασμού», «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα», «Καρκίνος του Μαστού», «Safe & Supported Motherhood is a Human Right», «Ψυχολογία ασθενούς» κ.α.

Τα πολλαπλά τμήματα στα οποία απασχολούνται, καθιστούν το επάγγελμα του Βοηθού Ραδιολογίας Ακτινολογίας ως ένα από τα πιο πολύμορφα, πολυδιάστατα και αποτελεσματικά στο χώρο της υγείας.

spoudes aktinologia radiologia delta

Μέρος της κατάρτισης πραγματοποιείται στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που φημίζονται για τη σύγχρονη τεχνολογία που έχουν ενσωματώσει. Επιπλέον οι σπουδαστές της ειδικότητας υποστηρίζονται από την αρχή των σπουδών τους, αλλά και στη μετέπειτα πορεία τους ως επαγγελματίες υγείας από μεγάλους ιατρικούς ομίλους όπως η Euromedica, η Βιοκλινική, και τα διαγνωστικά κέντρα Πλάτων και Ασκληπιός.

Οι επείγουσες πράξεις που ασκούνται από τους κατόχους Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης της ειδικότητας "Διασώστης − Πλήρωμα Ασθενοφόρου", και είναι, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα αντιμετώπισης, αναγνωρισμένες από τη διεθνή κοινότητα, είναι μεταξύ άλλων έλεγχος και μέτρηση ζωτικών σημείων, διασφάλιση αεραγωγού σε επείγουσες καταστάσεις, διακομιδή ασθενούς στον κατάλληλο υγειονομικό σχηματισμό.

delta diaswsths

Το πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 διαρκώς εμπλουτίζεται με τα πλέον πρόσφατα δεδομένα του επαγγέλματός σου, με τη μορφή σεμιναρίων από επαγγελματίες της αγοράς, όπως «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα», «Τα εμβόλια και οι πολέμιοί τους», «Τα αντιβιοτικά και οι μύθοι περί αυτών», «Ψυχολογία ασθενούς», «Σακχαρώδης Διαβήτης: Ένα σύγχρονο πρόβλημα» κα.

Η ειδικότητα της εργοθεραπείας, με έμφαση στην παιδική εργοθεραπεία, έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά, τα οποία εμφανίζουν οποιαδήποτε διαταραχή που επηρεάζει την καθημερινή τους απόδοση.

Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 οι σπουδαστές παρακολουθούν από το 1ο εξάμηνο το μάθημα της «Πρακτικής Άσκησης» σε δομές υποστήριξης ατόμων με αναπηρία και ευπαθών ομάδων σε μικρά γκρουπ 4-5 ατόμων και συνοδεία καθηγητή, με στόχο την έγκαιρη συμμετοχή τους σε διαφορετικές δομές ανά εξάμηνο (Θεραπευτήρια, Κέντρα Αποκατάστασης, Μονάδες κοινωνικής φροντίδας, Κέντρα δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ, Κέντρα Ειδικής Αγωγής κλπ).

Οι μέθοδοι φυσικοθεραπείας έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και έχουν αποδεδειγμένα πλέον θετικά αποτελέσματα στις εφαρμογές τους. Εντάσσονται πλέον συστηματικά σε θεραπευτικές αγωγές και αγωγές αποκατάστασης σε πλήθος παθήσεων

physiotherapy 3

Για τις ανάγκες των μαθημάτων οι σπουδαστές έχουν στη διάθεσή τους εργαστήρια επαγγελματικών προδιαγραφών, με εξοπλισμό πέρα των τυπικών απαιτήσεων. Επιπλέον, μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος διεξάγεται σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, με προγραμματισμένες επισκέψεις συνοδεία των καθηγητών για νοσηλευτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες.

Ένα επάγγελμα κύρους, που έχει κι αυτό άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας είναι αυτό του Τεχνικού Φαρμάκων, Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι σπουδαστές ετοιμάζουν σκευάσματα, μέσα στο χημείο - εργαστήριο φαρμάκων καθώς και μια σειρά από προϊόντα περιποίησης όπως κρέμες σώματος.

Υγιεινή διατροφή & ευεξία

diaitologos 1

Είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου χρειάζεται ο ειδικός, για να εντοπίσει τις τυχόν διατροφικές ανωμαλίες των ανθρώπων και να προτείνει τις κατάλληλες λύσεις για την επαναφορά τους σε ένα υγιεινό τρόπο διατροφής. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 διασυνδέει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα στη Διαιτολογία με όλες τις σχετικές ειδικότητες του Τομέα Υγείας, μέσω διαθεματικών ημερίδων, πράγμα που προσφέρει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν επιπλέον εμπειρία, να εκπαιδευτούν σε βάθος και να αντιμετωπίσουν πραγματικά επιχειρησιακά περιστατικά.

Νους υγιής εν σώματι υγιή!

Ανάμεσα στις άλλες ειδικότητες που έχουν σχέση με τον άνθρωπο, ο προπονητής αθλημάτων έχει ιδιαίτερη θέση, καθώς ασχολείται τόσο με το σώμα όσο και με το πνεύμα. Από το 1ο εξάμηνο ο σπουδαστής επιλέγει Άθλημα Εξειδίκευσης (fitness, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, τένις κα.) και από την 1η μόλις εβδομάδα παρακολουθεί το μάθημα «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα και Άθλημα εξειδίκευσης», εντός δομών του χώρου που έχει επιλέξει (Γυμναστήρια, Αθλητικά Σωματεία, Ομάδες, Συλλόγους κλπ).

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα αθλητικά σωματεία – Απόλλων Πόντου & Μακεδονικός – καθώς και με τα μεγαλύτερα αθλητικά κέντρα – Warehouse & North Academy – δίνοντας την δυνατότητα στους σπουδαστές να δραστηριοποιούνται με τα καλύτερα δυνατά μέσα, στις ιδανικότερες δομές!

Διεθνείς Πιστοποιήσεις

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει τη δυνατότητα στους σπουδαστές του να αποκτήσουν το Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN.

Η Πιστοποίηση LRN, επιπέδου Advanced Professional Diploma - Level 6 Equivalent, είναι αναγνωρισμένη από το Βρετανικό Κανονισμό Επαγγελματικών Προσόντων και εξέτασης OFQUAL.

Ετήσια Προγράμματα Εξειδίκευσης

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Κλινική και Παιδιατρική Αποκατάσταση αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας και σχετικών επαγγελμάτων, το οποίο έρχεται να καλύψει την ανάγκη των αποφοίτων φυσικοθεραπείας και σχετικών επαγγελμάτων του παραϊατρικού κλάδου να ασχοληθούν με την αποκατάσταση.

Επιπρόσθετα, οι ανάγκες των επιχειρήσεων για καταρτισμένο προσωπικό με επαγγελματισμό και πρακτική γνώση καθιστούν απαραίτητη τη λειτουργία ενός σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης: Εργομετρήσεις – Cross Training παρέχει στους καταρτιζόμενους συμπυκνωμένη και εξειδικευμένη γνώση που δεν παρέχεται συνδυαστικά από κανένα ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας.

Αποτελεί ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που εμβαθύνεις στις σύγχρονες μεθόδους ανάλυσης της αθλητικής απόδοσης εργαστηριακά, στην προπόνηση και στον αγώνα, καθιστώντας του απόφοιτους πρώτους υποψήφιους σε θέσεις πρόσληψης στο χώρο του training.

Οι καταρτιζόμενοι έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να αποκτήσουν Postgraduate Diploma, Επιπέδου 7, από τον διεθνή φορέα πιστοποιήσεων LRN κάνοντας αυτόματα level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και την ΕΕ.

bohuos genikhs noshleias 2

Γραφείο Σταδιοδρομίας

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι ο μοναδικός εκπαιδευτικός οργανισμός που διαθέτει οργανωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας, το οποίο εξασφαλίζει εγγυημένη πρακτική άσκηση για τους σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ΔΕΛΤΑ προσφέρει μια συνολική 360 εμπειρία με στόχο τη δημιουργία όχι μόνο έτοιμων επαγγελματιών, αλλά ολοκληρωμένων ανθρώπων! Με περισσότερες από 80 ειδικότητες σε 4 δομές – Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Καλαμάτα – ο πλήρως ανανεωμένος Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη νέα γενιά σπουδαστών!

Μπες τώρα στο iekdelta360.gr και βρες το επάγγελμα που σου ταιριάζει!

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved