ΠΑΙΔΕΙΑ

Πίνακες αναπληρωτών 2018: Τέλος στην αγωνία - Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες

Πίνακες αναπληρωτών 2018: Τέλος στην αγωνία - Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες

Μετά το μπέρδεμα που προκλήθηκε στις τάξεις των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τα αποτελέσματα για τις προσλήψεις αναπληρωτών για το φετινό εκπαιδευτικό έτος, το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε νέους πίνακες.

Στην νέα ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν σε πρώτη φάση για το σχολικό έτος 2018-19 σε 19.480 εκπαιδευτικούς.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα προσληφθούν 12.392 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, ενώ στη Δευτεροβάθμια, θα προσληφθούν 3.988 (60 περισσότεροι από την αρχική ανακοίνωση).

Ειδικότερα, από τους παραπάνω αριθμούς, για την Ειδική Αγωγή αντιστοιχούν 5.841 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (3.629 στην Πρωτοβάθμια και 2.212 στη Δευτεροβάθμια). Στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα προσληφθούν 8.763 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, ενώ στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας θα προσληφθούν 1.776 καθηγητές.

Επιπλέον, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν και 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στην Ειδική Εκπαίδευση.

Σημειώνετια ότι οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, από την Πέμπτη 6 έως και τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, όπου και θα τοποθετηθούν, εντός της ως άνω προθεσμίας, με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής, στην οποία προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.