Σπουδαία πανευρωπαϊκή διάκριση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Newsbomb

Σπουδαία πανευρωπαϊκή διάκριση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μεταξύ των 15 καλύτερων στην Ευρώπη συγκαταλέγεται το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (ΠΜΣ) στη Διοίκηση Υπηρεσιών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό συγκαταλέγεται στην πρώτη δεκαπεντάδα της ευρωπαϊκής κατάταξης των Μεταπτυχιακών στο General Management, όπως επιβεβαιώνει ο οργανισμός Eduniversal.

«Από το 2014 και μέχρι σήμερα, το Πρόγραμμα βρίσκεται σταθερά μεταξύ των κορυφαίων 15 στη λίστα της Eduniversal. Κι αυτή η διάρκεια έχει μεγαλύτερη αξία από την ακριβή θέση που μπορεί να έχει από χρονιά σε χρονιά», τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Σιώμκος, καθηγητής Μάρκετινγκ και Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για τον κ. Σιώμκο, η διαρκής παρουσία στις υψηλές θέσεις κατάταξης αποτελεί απόδειξη συστηματικής δουλειάς, υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και αδιάκοπης εξέλιξης. «Δεν μένουν στάσιμοι οι ανταγωνιστές μας, βελτιώνονται. Η σταθερή παρουσία μας μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης σημαίνει ότι βελτιωνόμαστε κι εμείς, προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές του περιβάλλοντος και είμαστε πάντα επίκαιροι», ανέφερε. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΜΣ κατατάσσεται σε υψηλότερη θέση από αντίστοιχα μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων όπως το HEC, το Imperial, το City και το Brunel.

Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει το συγκεκριμένο ΠΜΣ να ξεχωρίζει; Ο κ. Σιώμκος απάντησε: «Αυτό που ξεχωρίζει το MSM είναι η φιλοσοφία του, η οποία αποτυπώνεται στο τρίπτυχο Καινοτομία-Συνεργασία-Διεθνής Προσανατολισμός. Προσφέρουμε γνώσεις στα πλέον σύγχρονα αντικείμενα του χώρου μας με διεπιστημονική προσέγγιση, επιδιώκουμε και έχουμε ουσιαστική συνεργασία με επιχειρήσεις και επαγγελματικούς φορείς, και συνεργαζόμαστε με πανεπιστήμια και Business Schools του εξωτερικού για να προετοιμάσουμε στελέχη ικανά να ανταγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο.

Το ΠΜΣ προσφέρει 2 ειδικεύσεις σε υπερσύγχρονα γνωστικά αντικείμενα: Customer Experience Management (1 από τα 4 σε όλη την Ευρώπη) και Management Consulting. Για την πρώτη, πρέπει να πω ότι είμαστε μεταξύ των 4 μόνον Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων στην Ευρώπη που προσφέρουν ειδίκευση στο αντικείμενο, το οποίο είναι διεθνώς αυτή τη στιγμή σημείο αναφοράς στη διοίκηση και το Μάρκετινγκ. Σε ό,τι αφορά στη Διοικητική Συμβουλευτική, είναι από τους πλέον ισχυρούς κλάδους διεθνώς, μια αγορά της οποίας ο τζίρος μόνο στην Ευρώπη αγγίζει τα 100 δισ. δολάρια κι έχει ρυθμό ανάπτυξης 3,6%».

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι διαλέξεις των καθηγητών του ΠΜΣ συμπληρώνονται από διαλέξεις ή workshops που επιμελούνται έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Εξάλλου, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική εκδρομή (study tour) μία φορά το χρόνο στην Ευρώπη.

Ο κ. Σιώμκος χαρακτήρισε «μοναδική» την ευκαιρία αυτή και σημείωσε ότι γίνεται σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια και Business Schools της Ευρώπης, όπως το SDA Bocconi, δίνοντας στους φοιτητές τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά executive σεμινάρια ειδικά σχεδιασμένα γι’ αυτούς και να ζήσουν την εμπειρία ενός διαφορετικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Συννεφιασμένη Κυριακή με βροχές και καταιγίδες - Πέφτει και άλλο η θερμοκρασία

Νέα δημοσκόπηση: Προηγείται η ΝΔ – Μάχη για την τρίτη θέση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved