ΠΑΙΔΕΙΑ

ΙΕΚ ΑΚΜΗ & ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΙΕΚ ΑΚΜΗ & ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΑΙ O ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΗΣ

Σε μια λαμπερή τελετή αποφοίτησης, που φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ο Δήμος Πειραιά γιόρτασαν από κοινού την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους δημότες, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, και του Γενικού Διευθυντή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κου Στέφανου Τσίμπη.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, το μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας και 1 από 7 καλύτερα Εκπαιδευτήρια της Ευρώπης, προχώρησε πριν από έναν χρόνο στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με τον Δήμο Πειραιά, με στόχο την υλοποίηση εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών προγραμμάτων και δράσεων προς όφελος της δημοτικής και σπουδαστικής κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου επιμορφωτικών σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην καρδιά της πόλης από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είχε τη χαρά να φιλοξενήσει περισσότερους από 150 Δημότες, υλοποιώντας σε συνεργασία με τους έμπειρους εκπαιδευτικούς του ταχύρυθμα προγράμματα στους τομείς της Μαγειρικής, της Ζαχαροπλαστικής, των Παιδαγωγικών, της Ομορφιάς και του Digital Marketing.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του τόνισε: «Έχουμε μία άριστη συνεργασία με τη Διοίκηση του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ η οποία πιστεύω ότι μπορεί να διευρυνθεί, προκειμένου να κάνουμε ακόμη περισσότερα πράγματα στο μέλλον επ΄ ωφελεία των δύο φορέων και κυρίως των δημοτών μας. Πρόκειται για εκπαιδευτικό Οργανισμό που διαθέτει κύρος και καλύπτει κενά που υπάρχουν στη δημόσια εκπαίδευση.»

Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Στέφανος Τσίμπης, αφού συνεχάρη τους 150 πρώτους απόφοιτους που συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο ταχύρυθμων επιμορφωτικών σεμιναρίων αλλά και τους συντελεστές που συνέβαλλαν στην επιτυχή υλοποίησή τους δήλωσε χαρακτηριστικά:,« το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ήταν, είναι και θα παραμείνει αρωγός σε οποιαδήποτε ενέργεια ή πρωτοβουλία φέρνει στο προσκήνιο τον πολίτη και τις ανάγκες του, απόρροια μίας στοχευμένης πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί σταθερά τα τελευταία χρόνια. Μέσα σε ένα μόλις χρόνο υλοποιήσαμε πολλά: διοργανώσαμε πληθώρα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στις γειτονιές της πόλης, συμμετείχαμε με πρωτότυπες δράσεις σε μεγάλες διοργανώσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα AKMH ROAD TRIPS στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2018, υποστηρίξαμε δημοτικούς φιλανθρωπικούς φορείς όπως είναι η ΚΟΔΕΠ κ.ά.» για να καταλήξει: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι σχεδιάζουμε ήδη τον δεύτερο κύκλο δωρεάν σεμιναρίων που θα λάβουν χώρα μέσα στο 2019 καθώς και το πλάνο δράσεων που θα υλοποιήσουμε σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου».

ΑΘΗΝΑ Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074 • ΠΕΙΡΑΙΑΣ Σωτήρος Διός 1, τηλ.: 210 8224074
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τσιμισκή 14, τηλ.: 2310 260 200 • ΚΡΗΤΗ (Ηράκλειο) Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου,
τηλ.: 2810 300900 • ΛΑΡΙΣΑ 6o χλμ. ΛΑΡΙΣΑΣ-ΝΙΚΑΙΑΣ, τηλ.: 2410-660400
www.iek-akmi.edu.gr