ΠΑΙΔΕΙΑ

«Τι να σπουδάσω;» - 19 Τομείς Επαγγελμάτων για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει!

«Τι να σπουδάσω;» - 19 Τομείς Επαγγελμάτων για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει!

«Τελείωσα το σχολείο! Και τώρα τι; Τι να σπουδάσω;».

Το συγκεκριμένο ερώτημα ταλανίζει χιλιάδες νέους που δυσκολεύονται να επιλέξουν ποιον δρόμο μετα-λυκειακής εκπαίδευσης να ακολουθήσουν και ποιο επάγγελμα να κάνουν, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης με άνθηση της ανεργίας και μισθούς «εργασιακού μεσαίωνα»…

«Τι να σπουδάσω μαμά;». Απάντηση στην παραπάνω ερώτηση μπορείς να δώσεις μόνο ΕΣΥ!

Τα μεγαλύτερα μυστικά που οδηγούν στην επαγγελματική επιτυχία είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς και αυτό που σου ταιριάζει! Οι πιθανότητες να πετύχεις είναι πολύ μεγαλύτερες όταν σου αρέσει αυτό που κάνεις και όταν κάνεις κάτι για το οποίο νοιάζεσαι, από το να ασχοληθείς με ο,τιδήποτε άλλο.

Πώς να κάνεις τη σωστή επιλογή σπουδών

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις για τη σωστή επιλογή σπουδών είναι να αποκτήσεις αυτογνωσία: να μάθεις ποιος είσαι, τι θέλεις και τι μπορείς να κάνεις! Να είσαι σίγουρος για τα ενδιαφέροντα, τις κλίσεις, τις προτιμήσεις, τα ταλέντα σου, διερευνώντας παράλληλα τις ικανότητες και τις δεξιότητές του. Ένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού θα βοηθούσε πολύ σε αυτό το κομμάτι!

Οι κλίσεις, τα ενδιαφέροντα, τα ταλέντα και οι καλύτερες επιδόσεις σε ορισμένα μαθήματα είναι ένα πρώτο κριτήριο για τα επαγγέλματα στα οποία μπορείς να οδηγηθείς.

Περίπου 80% των ανθρώπων σήμερα υποαπασχολούνται, δηλαδή εργάζονται σε δουλειές στις οποίες δεν αξιοποιούν όλα τους τα ταλέντα και τις ικανότητες. Μόνο το 5% δηλώνουν ότι στη δουλειά τους χρησιμοποιούν το πλήρες δυναμικό τους και ότι η δουλειά τους, τους αρέσει και τους ευχαριστεί. Σε δουλειά που δεν σου αρέσει δεν έχεις μέλλον!

Το πιο σημαντικό λοιπόν είναι να πάρεις τη σωστή απόφαση στο ερώτημα «τι να σπουδάσω;». Για να γίνει όμως αυτό, προηγείται μια άλλη κρίσιμη απόφαση: «πού να σπουδάσω και γιατί;». Και σε αυτό το σημείο, οφείλεις να κάνεις την ΑΛΦΑ επιλογή, διαλέγοντας τον εκπαιδευτικό φορέα που μπορεί να διαγνώσει -με τα πλέον αξιόπιστα tests επαγγελματικού προσανατολισμού και με κορυφαίους Σύμβουλους Εκπαίδευσης- τα ταλέντα και τις ικανότητές σου και να σου παρέχει ποιοτικές σπουδές για το επάγγελμα στο οποίο είσαι γεννημένος να πετύχεις. Γιατί είσαι γεννημένος να πετύχεις! Απλά Πίστεψέ το!

Στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΣΗΜΕΡΑ, Επαγγελματίας ΑΥΡΙΟ! Πίστεψέ το!

Όταν ξέρεις ότι η απόφασή σου για σπουδές, σχετίζεται άμεσα με το επαγγελματικό σου μέλλον, τότε η επιλογή μπορεί να είναι μόνο μία: ΙΕΚ ΑΛΦΑ!

Διαθέτοντας τεχνογνωσία και πείρα στο χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και ένα ισχυρό δίκτυο 4.000 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη αποτελεί Σύμβολο Επαγγελματικής Επιτυχίας, γιατί δεν διασφαλίζει απλά τη διασύνδεση των σπουδαστών του με την αγορά εργασίας, αλλά «υπογράφει» την επαγγελματική επιτυχία των αποφοίτων του.

Η συνέπεια στην παροχή ποιοτικών προγραμμάτων σπουδών για 95 περιζήτητες ειδικότητες, με καθηγητές-καταξιωμένους επαγγελματίες στην αγορά εργασίας, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμένα εργαστήρια υψηλών προδιαγραφών, καθιστούν την παρουσία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ δυναμική, μείζονος σημασίας και πρότυπη στο χώρο της σύγχρονης ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, η ποιοτική θεωρητική και πρακτική κατάρτιση είναι βασισμένη στα πρότυπα και τις προδιαγραφές κορυφαίων ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών φορέων. Θέτουμε γερά θεμέλια για το επαγγελματικό μέλλον των σπουδαστών μας, γιατί για όλους εμάς, το μέλλον των νέων που μας εμπιστεύονται είναι αδιαπραγμάτευτη αξία και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ!

Μόνο η εγγραφή σου στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, εγγυάται ολοκληρωμένη εκπαίδευση και επαγγελματική επιτυχία, και μάλιστα με επιδότηση διδάκτρων 40% για τα νέα τμήματα Φεβρουαρίου!

19 Τομείς Επαγγελμάτων -Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει και με επιδότηση διδάκτρων 40% για τον Φεβρουάριο 2019!

- Γαστρονομία
- Αθλητισμός
- Οικονομία & Διοίκηση
- Ναυτιλιακά
- Τουρισμός
- Υγεία
- Ομορφιά
- Μηχανολογία
- Παιδαγωγικά
- Πληροφορική
- ΜΜΕ & Ηχοληψία
- Διαιτολογία & Διατροφή
- Φάρμακα & Καλλυντικά
- Εφαρμοσμένες Τέχνες
- Ασφάλεια Προσώπων & Υποδομών
- Ηλεκτρολογία & Αυτοματισμός
- Δομικές Κατασκευές
- Αεροπορικές Σπουδές
- Αγροτική Κατάρτιση

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα νέα τμήματα Φεβρουαρίου 2019:

• ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 2105279500
• ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 2104120313
• ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
• ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406
http://www.iekalfa.gr