Βραβεύτηκαν οι ταινίες “Inception” και “Social Network”

Βραβεύτηκαν οι ταινίες “Inception” και “Social Network”
Mε τα βραβεία καλύτερου πρωτότυπου και διασκευασμένου σεναρίου, αντίστοιχα, τιμήθηκαν από το Συνδικάτο Αμερικανών Σεναριογράφων (WGA), οι...

Mε τα βραβεία καλύτερου πρωτότυπου και διασκευασμένου σεναρίου, αντίστοιχα, τιμήθηκαν από το Συνδικάτο Αμερικανών Σεναριογράφων (WGA), οι ταινίες "Inception" και "Social Network".


Ο Κρίστοφερ Νόλαν έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε το "inception" με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.

Η ταινία ήταν υποψήφια μαζί με τον "Μαύρο Κύκνο", "Τα Παιδιά είναι Καλά", "The Fighter" και "Γείτονες...μέχρι Θανάτου".

Ο Ααρον Σόρκιν κέρδισε το βραβείο καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για την ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ που διηγείται την δημιουργία του Facebook και βασίζεται στο βιβλίο του Μπεν Μέζριχ.

Οι άλλες ταινίες υποψήφιες για το βραβείο αυτό ήταν οι "I Love You Phillip Morris", "True Grit", "The Town" και "127 Ωρες".

Είναι γνωστό πως τα βραβεία των συνδικάτων επαγγελματιών του Χόλιγουντ ουσιαστικά δείχνουν τους νικητές των Όσκαρ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει εξαίρεση στον κανόνα, αφού στην κατηγορία διασκευασμένου σεναρίου υποψήφια για Όσκαρ είναι η ταινία "Ο Λόγος του Βασιλιά" που δεν συμπεριλαμβανόταν στις υποψηφιότητες του WGA, αφού ο σεναριογράφος της δεν είναι μέλος του συνδικάτου.