Άρωμα Ελλάδας στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Αυστραλίας

Άρωμα Ελλάδας στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Αυστραλίας
Η ταινία "Σκλάβοι στα δεσμά τους", του Τώνη Λυκουρέση , θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου που οργανώνεται..

Η ταινία "Σκλάβοι στα δεσμά τους", του Τώνη Λυκουρέση , θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου που οργανώνεται στις μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ταινία, είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα, κύκνειο άσμα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη.

Η υπόθεση διαδραματίζεται στην Κέρκυρα στις αρχές του εικοστού αιώνα. Η αρχοντική οικογένεια των Οφιομάχων αναγκάζεται να παντρέψει την κόρη τους Ευλαλία με το γιατρό και βουλευτή, Αριστείδη Στεριώτη. Η νεαρή Ευλαλία ωστόσο είναι ερωτευμένη με το διανοούμενο Άλκη Σωζόμενο. Στόχος των Οφιομάχων είναι μέσω του γάμου να ξεφύγουν από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει. Τελικά όμως οι προσδοκίες τους δεν επαληθεύονται.

Το φιλμ προβλήθηκε ήδη στην Καμπέρα και θα προβληθεί στις 19 και 21 Φεβρουαρίου στη Βρισβάνη, στις 26 και 28 Φεβρουαρίου στο Σίδνεϊ, στις 3 Απριλίου στην Αδελαΐδα και στις 16 και 17 Απριλίου στη Μελβούρνη.

Στο ίδιο φεστιβάλ (2011 Windows on Europe Film Festival) θα προβληθεί και η κυπριακή ταινία Kalabush στις 15 και 16 Απριλίου (Cinema Nova).