«Χτύπησε» κόκκινο σε δημοπρασία αυτοπροσωπογραφία του Αντι Ουόρχολ

«Χτύπησε» κόκκινο σε δημοπρασία αυτοπροσωπογραφία του Αντι Ουόρχολ
Προς 10,8 εκατομμύρια λίρες στερλίνες( 12,8 εκατομμύρια ευρώ), ποσό διπλάσιο από τις εκτιμήσεις, πωλήθηκε χθες σε δημοπρασία στο Λονδίνο...

Προς 10,8 εκατομμύρια λίρες στερλίνες( 12,8 εκατομμύρια ευρώ), ποσό διπλάσιο από τις εκτιμήσεις, πωλήθηκε χθες σε δημοπρασία στο Λονδίνο, αυτοπροσωπογραφία του Αντι Ουόρχολ, πρωτοπόρου του κινήματος της ποπ αρτ.

Το έργο, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, είναι μεγέθους σχεδόν δύο τετραγωνικών μέτρων και το ζωγράφισε ο Ουόρχολ το 1967. Ο πίνακας έχει χαρακτηριστεί "μία από τις πιο χαρακτηριστικές και μυθικές εικόνες του καλλιτέχνη" και απεικονίζει τον Ουόρχολ με το ένα του χέρι στο στόμα του.

"Το να εργαζόμαστε σε ένα μέχρι τώρα άγνωστο έργο του Αντι Ουόρχολ, κυρίως ένα έργο τέτοιας ιστορικής σημασίας, μας προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό", δήλωσε ο Φράνσις Άουτρεντ, υπεύθυνος του οίκου Κρίστις για τη σύγχρονη και μεταπολεμική τέχνη.

"Είμαστε συγκινημένοι που μπορέσαμε να συμπεριλάβουμε για πρώτη φορά αυτό το έργο στον κατάλογό μας και να το δείξουμε για πρώτη φορά στο κοινό", πρόσθεσε.

Το έργο αυτό είναι μια από τις 11 αυτοπροσωπογραφίες που ζωγράφισε ο Ουόρχολ.