ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Depeche Mode: Επιστρέφουν στην Αθήνα

Depeche Mode: Επιστρέφουν στην Αθήνα

Στις 10 Μαΐου οι Depeche Mode θα βρίσκονται στην Ελλάδα για την πολυαναμενόμενη συναυλία τους στο Terra Vibe Park της Μαλακάσας.


Λίγα 24ωρα πριν από το μουσικό γεγονός, έχουν εξαντληθεί ήδη τα vip εισιτήρια και vip packages και έχουν προπωληθεί περισσότερα από 20.000 εισιτήρια.

Τη συναυλία της 10ης Μαΐου θα ανοίξουν οι Έλληνες «Space Blanket» οι οποίοι θα εμφανιστούν στη σκηνή του Terra Vibe Park λίγο πριν βγουν οι Depeche Mode, με τις μουσικές τους επιρροές να προέρχονται από την ηλεκτρονική μουσική και τη Nu disco, ενώ συνδυάζουν τη μουσική με τις βίντεο-προβολές.

Το support group των Depeche Mode είναι οι F.O.X., μία νεοσύστατη ηλεκτροπόπ μπάντα από το Essex, που ήδη έχει κερδίσει το κοινό της μετά από μια μικρή περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και την εμφάνιση τους στο SXSW.

Η ευρωπαϊκή περιοδεία των Depeche Mode περιλαμβάνει 34 συναυλίες σε 25 χώρες, τις οποίες αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο θαυμαστές. Μεταξύ των σταθμών είναι το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, το Stade De France στο Παρίσι, το Locomotive Stadium της Μόσχας και το Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης. Το ευρωπαικό σκέλος της περιοδείας τελειώνει στις 29 Ιουλίου στο Μινσκ. Η περιοδεία θα συνεχίσει στη Βόρεια Αμερική.

Πρόκειται για τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος μετά την επιτυχημένη περιοδεία τους «Tour of the Universe» το 2009/2010, όπου πραγματοποίησαν 142 εμφανίσεις, σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων με περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια εισιτήρια. Τότε, απογοήτευσαν το ελληνικό κοινό, καθώς η συναυλία τους ακυρώθηκε λόγω προβλήματος υγείας του τραγουδιστή Dave Gahan. Οπότε, το συγκρότημα που επαναπροσδιόρισε τον ήχο της ηλεκτρονικής μουσικής έρχεται να καλύψει το κενό των επτά χρόνων από την τελευταία τους εμφάνιση στη χώρα.

Το βρετανικό συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1980 στο Basildon, Essex. Η αρχική σύνθεση του συγκροτήματος αποτελούνταν από τους Dave Gahan (κύρια φωνητικά), Martin Gore (πλήκτρα, κιθάρα, φωνητικά, στιχουργική μετά το 1981), Andy Fletcher (πλήκτρα) and Vince Clarke (πλήκτρα, στιχουργική 1980-81). Ο Vince Clarke εγκατέλειψε το συγκρότημα μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ το 1981,Speak & Spell,και αντικαταστάθηκε από τον Alan Wilder (πλήκτρα , drums)με τον Goreνα να αναλαμβάνει την στιχουργική. Ο Wilder εγκατέλειψε το συγκρότημα το 1995 και από τότε ο Gahan,ο Gore, και ο Fletcher έχουν συνεχίσει ως τρίο.

Γιορτάζοντας πάνω από τρεις δεκαετίες στην κορυφή του μουσικού χώρου, με πάνω από 100 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, οι Depeche Mode έχουν περάσει μεγάλο μέρος της φετινής χρονιάς δουλεύοντας το πολυαναμενόμενο - μετά το 'Sounds Of The Universe'- 13ο άλμπουμ τους με τίτλο «Delta Machine», που ήδη κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία.