Φόρεστ Γκαμπ: Ο καλύτερος κινηματογραφικός ήρωας

Φόρεστ Γκαμπ: Ο καλύτερος κινηματογραφικός ήρωας
Ο Φόρεστ Γκαμπ, που υποδύθηκε ο Τομ Χανκς στην ομώνυμη ταινία, ανακηρύχθηκε...

Ο Φόρεστ Γκαμπ, που υποδύθηκε ο Τομ Χανκς στην ομώνυμη ταινία, ανακηρύχθηκε ο καλύτερος κινηματογραφικός χαρακτήρας όλων των εποχών, αφήνοντας μίλια πίσω του τον Τζέιμς Μποντ και τη Σκάρλετ Ο' Χάρα.

Στη μεγαλύτερη ψηφοφορία που έγινε ποτέ σε κινηματογραφόφιλους από το τηλεοπτικό κανάλι ABC και το περιοδικό People πάνω από 500.000 άτομα έσπευσαν να ψηφίσουν το δικό τους αγαπημένο φανταστικό ήρωα της μεγάλης οθόνης.

Ο Φόρεστ Γκαμπ κέρδισε τις καρδιές της πλειοψηφίας και ξεχώρισε μέσα από περισσότερες από μισό εκατομμύριο ταινίες. Στη δεύτερη θέση ήρθε ο Βρετανός μυστικός πράκτορας Τζέιμς Μποντ, ο οποίος εξακολουθεί να είναι δημοφιλής 50 χρόνια μετά τη δημιουργία του από τον Ίαν Φλέμινγκ. Στη τρίτη θέση ακολούθησε η Σκάρλετ Ο' Χάρα του «Όσα παίρνει ο άνεμος», η μια και μοναδική θηλυκή παρουσία στην πρώτη πεντάδα.

Πίσω της ο Χάνιμπαλ Λέκτερ ενώ τη πεντάδα έκλεισε ο θρυλικός Ιντιάνα Τζόουνς. Η ταινία Φορεστ Γκαμπ του 1994 έσπασε τότε τα ταμεία και χάρισε στον Χανκς το Όσκαρ του Α' ανδρικού ρόλου.