Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Απίστευτες καταγγελίες εις βάρος της διευθύντριας

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Απίστευτες καταγγελίες εις βάρος της διευθύντριας

Σκληρή ανακοίνωση κατά της διευθύντριας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Άννας Καφέτση, εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος, κατηγορώντας την για το γεγονός πως δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η λειτουργία του.

Παράλληλα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καταγγέλλουν ότι μεγάλο μέρος των έργων τέχνης του Μουσείου είναι καταγεγραμμένα στο Γενικό Βιβλίο Εισαγωγής Έργων του ΕΜΣΤ με μολύβι, «με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται», ενώ όπως τονίζεται «έχουν απορριφθεί δωρεές φιλοτέχνων προς το Μουσείο για άγνωστους λόγους χωρίς μάλιστα να έχει ενημερωθεί για αυτό κανένας, ούτε καν το Διοικητικό Συμβούλιο».

Στο κείμενο της ανακοίνωσης, γίνεται επίσης λόγος για αλλοίωση αποφάσεων και αυταρχική συμπεριφορά από την πλευρά της κυρίας Καφέτση, τονίζοντας ότι έχει έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τα προηγούμενα και το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο σεβόμενο την εντολή της Ελληνικής Πολιτείας και σε άμεση συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο εργάζεται πυρετωδώς για την κατά το δυνατόν ταχύτερη έναρξη λειτουργίας του ΕΜΣΤ στο νέο κτίριο. Τόσο όμως στο παρελθόν όσο και σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο αντιμετωπίζει συμπεριφορές και αντιδράσεις που δημιουργούν σοβαρή δυσλειτουργία.

Κατ' επανάληψη η Διευθύντρια του Μουσείου έχει υποστηρίξει ότι «το Μουσείο είναι εκείνη» αρνούμενη να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Διοικητικού οργάνου του ΕΜΣΤ που είναι το Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν δίστασε μάλιστα να αλλοιώσει αποφάσεις του και απέκρυψε έγγραφα από αυτό.

Ενεργώντας αυθαίρετα και αυταρχικά έχει έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τα προηγούμενα και το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο. Πρώην Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΜΣΤ παραιτήθηκε λόγω αδυναμίας συνεργασίας και αγενούς συμπεριφοράς της Διευθύντριας.

Ειδικά δε στο θέμα της ανάθεσης των μελετών η Διευθύντρια χωρίς να έχει προβεί στην αναγκαία προεργασία εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο την ανάθεση τους.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του το Διοικητικό Συμβούλιο με δυσάρεστη έκπληξη διαπίστωσε ότι ένα μεγάλο μέρος των έργων τέχνης είναι με εντολή της Διευθύντριας καταγεγραμμένα στο Γενικό Βιβλίο Εισαγωγής Έργων του ΕΜΣΤ με μολύβι (!!!), με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Ακόμα έχουν απορριφθεί δωρεές φιλοτέχνων προς το Μουσείο για άγνωστους λόγους χωρίς μάλιστα να έχει ενημερωθεί για αυτό κανένας ούτε καν το Διοικητικό Συμβούλιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εφαρμόζει τους νόμους σε όλες τις κατευθύνσεις έχοντας υπόψη τις θυσίες του Ελληνικού λαού και τις εντολές της Πολιτείας. Άλλωστε το Μουσείο δεν ανήκει σε πρόσωπα αλλά στην Ελλάδα.

Το Δ.Σ. του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης».

Διαβάστε επίσης: 

Αμάλ Αλαμουντίν: Το αίτημα της Ελλάδας για τα Γλυπτά είναι δίκαιο

ΗΠΑ: Εκτενής προβολή από ΜΜΕ για την επίσκεψη της Αλαμουντίν

Αποχώρησε από την πίσω πόρτα του Μουσείου η Αλαμουντίν (pics)