Αμφίπολη – Μενδώνη: «Ο τάφος έχει δεχτεί ανθρώπινη παρέμβαση»

Αμφίπολη – Μενδώνη: «Ο τάφος έχει δεχτεί ανθρώπινη παρέμβαση»

«Ο τάφος έχει δεχθεί σαφέστατα ανθρώπινη παρέμβαση, μέχρι εδώ που βρισκόμαστε», δήλωσε η Γ.Γ του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (28/10) στο μουσείο της Αμφίπολης.

Για πρώτη φορά το Υπουργείο Πολιτισμού έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τις ανασκαφικές εργασίες στο εσωτερικό του ταφικού μνημείου και πώς ήρθε στο «φως» μετά από 2000 χρόνια το εκπληκτικό ψηφιδωτό της αρπαγής της Περσεφόνης.

Μετά την ανακοίνωση, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την πορεία των ανασκαφών και τα νέα ευρήματα.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν ο τάφος είναι συλημένος, η κ. Μενδώνη απάντησε: «Ο τάφος έχει δεχθεί σαφέστατα ανθρώπινη παρέμβαση, μέχρι εδώ που βρισκόμαστε. Από την αρχή της ενημέρωσης είχαμε πει-κι έχουμε πολλές φορές επαναλάβει- ότι έχουμε ισχυρότατες ενδείξεις δράσης τυμβωρύχων».

Η κυρία Μενδώνη ρωτήθηκε και για το δάπεδο του τρίτου θαλάμου, το οποίο δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακό, με αυτό του δεύτερου θαλάμου και ποια είναι η άποψη της. «Αποτελεί και για μας υπόθεση εργασίας. Άρα δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, αλλά ούτε και να το επιβεβαιώσουμε με τα σημερινά δεδομένα», απάντησε η κ. Μενδώνη.