Τζιμ Μόρισον - 40 χρόνια από τον θάνατο ενός μύθου

Τζιμ Μόρισον - 40 χρόνια από τον θάνατο ενός μύθου
Το νήμα της ζωής για τον Τζιμ Μόρισον (ή Τζέιμς Ντάγκλας Μόρισον) σταμάτησε ξαφνικά στις 3 Ιουλίου του 1971 σε ηλικία μόλις 27 ετών...

Το νήμα της ζωής για τον Τζιμ Μόρισον (ή Τζέιμς Ντάγκλας Μόρισον) σταμάτησε ξαφνικά στις 3 Ιουλίου του 1971 σε ηλικία μόλις 27 ετών και ενώ ήδη ήταν ένας σταρ παγκόσμιου διαμετρήματος της ροκ μουσική σκηνής.

Γεννημένος στη Μελβούρνη της Φλόριντα στις 8 Δεκεμβρίου του 1943 ο Μόρισον, γιος του ναυάρχου Τζωρτζ Στίβεν Μόρισον και της Κλάρα Κλαρκ Μόρισον, ήταν η ψυχή και το πνεύμα των θρυλικών «Doors», του συγκροτήματος που μέχρι και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς των απανταχού μουσικόφιλων του πλανήτη.

Η επίσημη εκδοχή του θανάτου του ,είναι ότι η σύντροφός του Παμέλα Κούρσον τον βρήκε νεκρό στη μπανιέρα, αλλά δεν έγινε αυτοψία, γιατί ο γιατρός που τον εξέτασε είπε ότι δεν βρήκε στοιχεία εγκληματικής ενέργειας ωστόσο, 40 χρόνια μετά, τα ακριβή αίτια του θανάτου του παραμένουν άγνωστα, αν και ήταν σε όλους γνωστός, ο εθισμός που είχε στις ναρκωτικές ουσίες.
Επειδή όμως δεν έγινε μύθος τυχαία, ακόμα και σήμερα, δεν έχει βρεθεί κάποιος που έχει δει το νεκρό σώμα του ποιητή, τραγουδιστή και τραγουδοποιού Μόρισον, αν και ο τάφος του βρίσκεται στο κοιμητήριο Περ Λα Σεζ στο Παρίσι.

Οι δίσκοι των «Doors» ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να πουλάνε εκατομμύρια αντίτυπα και κάθε μέρα και όλα αυτά εξαιτίας του ανήσυχου πνεύματος του Τζιμ Μόρισον που παραμένει ακόμα ζωντανό.


 

Video 1

Τζιμ Μόρισον - 40 χρόνια από τον θάνατο ενός μύθου