ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Χάρισον Φορντ θα ξαναφορέσει το καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς

Ο Χάρισον Φορντ θα ξαναφορέσει το καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς

Στα 73 του, ο Χάρισον Φορντ θα ξαναφορέσει το καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς, για να γυρίσει, πάντα υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Στίβεν Σπίλμπεργκ, την πέμπτη ταινία της σειράς, η οποία αναμένεται ότι θα προβληθεί στους κινηματογράφους τον Ιούλιο του 2019, ανακοίνωσε η Walt Disney.

«Ο Ιντιάνα Τζόουνς είναι ένας από τους σημαντικότερους ήρωες στην ιστορία του κινηματογράφου και ανυπομονούμε να τον ξαναδούμε στη μεγάλη οθόνη το 2019», ανέφερε ο πρόεδρος της Disney Άλαν Χορν.

Η ταινία, ο τίτλος της οποίας δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, θα προβληθεί 11 χρόνια μετά την κυκλοφορία της τέταρτης ταινίας της σειράς, το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου, όπου ο Ιντιάνα Τζόουνς ξαναβρίσκει την παλιά αγαπημένη του, τη Μάριον (Κάρεν Άλεν) και ανακαλύπτει ότι έχει έναν μεγάλο γιο, τον Ματ (Σία Λαμπέφ). Η ταινία εκείνη έγινε δεκτή με ανάμικτες κριτικές.

Η Disney δεν διευκρίνισε αν η Άλεν και ο Λαμπέφ θα συμμετάσχουν στη νέα ταινία, ούτε έδωσε πληροφορίες για το σενάριο. Παραγωγοί της ταινίας θα είναι οι Κάθλιν Κένεντι και Φρανκ Μάρσαλ, ενώ τη σκηνοθεσία θα αναλάβει και πάλι ο Σπίλμπεργκ που έχει γυρίσει και όλες τις προηγούμενες ταινίες της σειράς.

Οι τέσσερις προηγούμενες ταινίες του «Ιντιάνα Τζόουνς», που ήταν δημιούργημα του Τζορτζ Λούκας, έχουν φέρει έσοδα σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως διαβάζουμε στο Νέο Κόσμο Αυστραλίας.