ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η λάμψη της Ολυμπιακής Φλόγας φώτισε την Ακρόπολη (photos)

Η λάμψη της Ολυμπιακής Φλόγας φώτισε την Ακρόπολη (photos)

Στο Μουσείο της Ακρόπολης διανυκτερεύει από το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (26/4) η Ολυμπιακή Φλόγα, λίγες ώρες πριν παραδοθεί στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας από 5 μέχρι 21 Αυγούστου.

Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Παρτσάλης

Το βωμό στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου και διανυκτερεύει η Φλόγα, άναψε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κατσιαδάκης.

LP1 0372mes

Νωρίτερα το Φως του Ολυμπισμού είχε φωτίσει την Ακρόπολη με τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα να ανεβάζει τη Φλόγα στον Ιερό Βράχο, μαζί με τους Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Γεωργία Ελληνάκη, Αγγελική Καραπατάκη, Εύη Μωραϊτίδου, Βιργινία Κραβαριώτη, Νίκο Δεληγιάννη.

LP1 9920mes

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος έτρεξε ως λαμπαδηδρόμος στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Τον ακολούθησε ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος είναι ο πρεσβευτής της σημερινής εκδήλωσης της τελετής παράδοσης της Φλογας, που θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Μεγάλη Τετάρτη 27/4), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Με την τελετή παράδοσης της Φλόγας στην αντιπροσωπεία των Ολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016», θα ολοκληρωθεί και επίσημα το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας επί ελληνικού εδάφους που διήρκησε επτά ημέρες και η λαμπαδηδρομία συνεχίζεται στη Βραζιλία μέχρι και τις 5 Αυγούστου που θα εισέλθει στο στάδιο του Μαρακανά και θα έχουμε την επίσημη έναρξη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Σχετικές ειδήσεις