ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι μεσ' τα θερινά τα σινεμά...

Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι μεσ' τα θερινά τα σινεμά...

Δεν υπάρχει κάτι που να «μυρίζει» περισσότερο καλοκαίρι στην πόλη από μια δροσερή νύχτα σε ένα θερινό σινεμά κάτω από τον έναστρο ουρανό. Ιδιαίτερες στιγμές, χαραγμένες στη μνήμη μας κάτω από τα αστέρια, να παρακολουθείς στο «λευκό πανί» τα «άλλα αστέρια» του κινηματογράφου και να χάνεσαι σε κόσμους φανταστικούς, ανάμεσα σε κλεφτές ματιές στο φεγγάρι, αλλά και στα παράθυρα της διπλανής πολυκατοικίας, που φωτίζονται, ξαφνικά, στην πιο κρίσιμη σκηνή του έργου.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Ακόμη όμως κι αν προτιμήσετε τις αναπαυτικές πολυθρόνες στην απόλυτη δροσιά της κινηματογραφικής αίθουσας ενός multiplex, oι κινηματογραφικές επιλογές για όσους επιθυμούν να κάνουν ένα διαφορετικό «ταξίδι» απόδρασης από την πραγματικότητα με μια από τις νέες ταινίες που παίζονται στη μεγάλη οθόνη αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι πολλές.

Star Trek Beyond

startrekbeyon



Το κινηματογραφικό έπος επιστημονικής φαντασίας επιστρέφει τη μεγάλη οθόνη, όπου το Εντερπράιζ ταξιδεύει σε μια αχαρτογράφητη περιοχή του διαστήματος και πέφτει στην καλοστημένη παγίδα του πολέμαρχου Κραλ. Το σκάφος καταστρέφεται, το πλήρωμα αιχμαλωτίζεται, αλλά ο Κάπτεν Κερκ και οι λιγοστοί εναπομείναντες σύντροφοί του καταφέρνουν να διαφύγουν προκειμένου να σχεδιάσουν την αντεπίθεσή τους.

Δείτε το trailer της ταινίας:




Ένας Προδότης Ανάμεσα Μας

Our Kind of Traitor



Βασισμένη στο ομώνυμο best seller του Τζον Λε Καρέ, με τους Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ναόμι Χάρις και Στέλαν Σκάρσγκαρντ, ένα συνηθισμένο ζευγάρι Άγγλων, ο Πέρι και η Γκέιλ, βρίσκονται στο Μαρόκο για διακοπές, όπου θα γνωρίσουν τον Ρώσο Ντιμά και θα κάνουν παρέα. Όμως, ο Ντιμά είναι μέλος της ρωσικής μαφίας και εξαναγκάζει τον Πέρι να μεταφέρει απόρρητες πληροφορίες στις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες.

Δείτε το trailer της ταινίας στο Culturenow.gr

Στάσου στο Ύψος σου

stasoustoupsoss afisa

Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 21 Ιουλίου 2016 την ταινία Στάσου στο Ύψος σου (Un Homme à la Hauteur) σε σκηνοθεσία του Λοράν Τιράρ.

Τελικά είναι ο έρωτας τυφλός; Αυτό θα πρέπει να διαπιστώσουν ο Ζαν Ντιζαρντέν και η Βιρζινί Εφιρά στη νέα ρομαντική κομεντί «Στάσου στο Ύψος σου», που θα σας κάνει να αμφισβητήσετε όλα τα στερεότυπα για την αγάπη με την πρώτη ματιά!

Η Ντιάν είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα, πετυχημένη δικηγόρος και γοητευτικός χαρακτήρας. Έχει μόλις βάλει τέλος σε έναν γάμο στον οποίο ήταν δυστυχισμένη και είναι πια ελεύθερη να συναντήσει την μεγάλη αγάπη της ζωής της. Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, η Ντιάν δέχεται ένα τηλεφώνημα από έναν άνδρα ονόματι Αλεξάντρ, ο οποίος έχει βρει το χαμένο της κινητό. Ο Αλεξάντρ είναι ευγενικός, αστείος και καλλιεργημένος, και η Ντιάν, μαγεμένη από την προσωπικότητά του, δέχεται να συναντηθούν από κοντά. Το ραντεβού τους, όμως, δεν είναι καθόλου όπως το περίμενε…

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία στο Culturenow.gr

Τσεκούρι από Κόκκαλο

tsekourikokkalo afisa



Η Weird Wave παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 21 Ιουλίου 2016 την ταινία Τσεκούρι από Κόκκαλο (Bone Tomahawk) σε σκηνοθεσία του Σ. Κρεγκ Ζάλερ.

Με ένα western horror για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο πρωτοεμφανιζόμενος Σ. Κρεγκ Ζάλερ κατάφερε να συγκεντρώσει ένα cult cast και να κερδίσει (όλες) τις εντυπώσεις , όπως και βραβεία σε ορισμένα από τα πιο «δύσκολα» φεστιβάλ του είδους. Οι Κερτ Ράσελ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Ντέιβιντ Αρκέτ, πρωταγωνιστούν σ’ αυτό το μείγμα χιούμορ, βίας και τρόμου, που θεωρείται ήδη κλασικό από τους ολοένα και περισσότερους οπαδούς του

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία στο Culturenow.gr

Η γιορτή της Μπαμπέτ

giorthmpampet afisa

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο ψαροχώρι της Δανίας. Εκεί ζουν δύο ανύπαντρες αδελφές παπαδοκόρες κάνοντας αγαθοεργίες και προσφέροντας φαγητό στους ανήμπορους. Οι δύο αδελφές – Μαρτίνα και Φιλίππα- υπήρξαν πολύ όμορφες στα νιάτα τους και παρότι είχαν ερωτικές αλλά και επαγγελματικές προτάσεις, αποφάσισαν να μείνουν στο χωριό τους κοντά στον πάστορα πατέρα τους και να συνεχίσουν το ενάρετο έργο του.

Η Μπαμπέτ εμφανίζεται μία μέρα στην πόρτα τους και ζητάει καταφύγιο, καθότι είναι πρόσφυγας τους εμφυλίου πολέμου της Γαλλίας. Οι δύο αδελφές δίνουν τροφή και στέγη στην Μπαμπέτ, η οποίο γίνεται η οικονόμος τους σπιτιού. Μετά από 14 χρόνια κοινής ζωής , η Μπαμπέτ ενημερώνεται πως κέρδισε στο λαχείο 10.000 φράγκα. Όλοι σκέφτονται πλέον ότι θα φύγει για να φτιάξει και πάλι τη ζωή της.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία στο Culturenow.gr


Σε Ρηχά Νερά

shallows afisa

Η Feelgood παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 21 Ιουλίου 2016 την ταινία Σε Ρηχά Νερά (THE SHALLOWS) σε σκηνοθεσία του Jaume Collet-Serra με την Blake Lively.

O σκηνοθέτης Jaume Collet-Serra (Orphan, Unknown) έχει γυρίσει συναρπαστικά και αγωνιώδη θρίλερ . Στην ταινία Σε Ρηχά Νερά θα βουτήξει στα βαθιά και σε αχαρτογράφητες περιοχές, όπου οι πιο ενδόμυχοι φόβοι μας συμπυκνώνονται, με συμβολικό τρόπο, στην πληθωρική παρουσία ενός λευκού καρχαρία. Στο τιμόνι της παραγωγής βρίσκεται ο πολύπειρος Lynn Harris (Se7en, The Notebook, Magnolia), ενώ το σενάριο υπογράφει ο Anthony Jaswinski (Kristy, Vanishing on 7th Street). Πρωταγωνίστρια ενάντια στον τρομακτικό καρχαρία η Blake Lively, στον πιο…kick-ass ρόλο της καριέρας της.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία στο Culturenow.gr

Σχετικές ειδήσεις