Ποιος είναι ο Ιβάν Βασίλιεφ;

Ποιος είναι ο Ιβάν Βασίλιεφ;

Λίγο πριν ο Ivan Vasiliev δώσει ένα εκπληκτικό gala με τα αστέρια των Μπολσόι και Μαριίνσκι στο Μέγαρο, ας μάθουμε λίγα περισσότερα για τον σπουδαίο χορευτή που κοινό και κριτικοί συγκρίνουν με τον Νουρέγεφ και τον Μπαρίσνικοφ, αλλά και για τους κορυφαίους σολίστες του ρώσικου μπαλέτου.

Ιβάν ο Υπέροχος», «Το αγόρι που μπορεί να πετάξει», «Ρωσικός Πύραυλος», «Διάδοχος του Νουρέγιεφ» αλλά και … «Διάδοχος του Μπαρίσνικοφ»! Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους υπερθετικούς χαρακτηρισμούς που χάρισαν στον μόλις εικοσιοκτάχρονο χορευτή, τόσο η διεθνής κριτική και το παγκόσμιο χορευτικό κοινό, όσο ακόμη και οι ίδιοι οι ομότεχνοί του.

Όλοι αυτοί που σήμερα τον τοποθετούν μόνο του στην κορυφή της ερμηνευτικής πυραμίδας του κλασικού μπαλέτου και τον αποδέχονται ως τον πρώτο των πρώτων, ως τον μεγαλύτερο χορευτή της γενιάς του, ως τον κορυφαίο στον κόσμο αυτήν την στιγμή.

Ο Ιβάν Βασίλιεφ (Ivan Vasiliev) γεννήθηκε το 1989 στο Βλαδιβοστόκ και μόλις 17 ετών το 2006, αποφοιτώντας από την ακαδημία χορού του Μινσκ, εντάσσεται αμέσως στα Μπολσόι σαν σολίστας! Μέχρι το 2010 έχει χορέψει στο ιστορικό αυτό Μπαλέτο της Ρωσίας, ως πρώτος χορευτής, όλους σχεδόν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου: Κουρσάρος, Σπάρτακος, Δον Κιχώτης, Ζιζέλ, Καρυοθραύστης, Εσμεράλντα, Λίμνη των Κύκνων, Μπαγιαντέρα κ.τ.λ.

 

Περισσότερα στο: www.culturenow.gr