ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Κρανίο στον καθρέφτη» από τον Οκούντα Σαν Μιγκέλ

«Κρανίο στον καθρέφτη» από τον Οκούντα Σαν Μιγκέλ

Ο Οκούντα καλύπτει την πρόσοψη του πύργου με ένα μίγμα από πολύχρωμα πουά, πλαισιωμένα από δυο «κρανία» που ανυψώνονται από το έδαφος έως τον τρίτο όροφο του πύργου.

Καινούργια εικαστική παρέμβαση από τον Οκούντα Σαν Μιγκέλ (Okuda San Miguel). Από τις 2 έως τις 6 Ιουλίου, ο με έδρα τη Μαδρίτη εικαστικός παρενέβη στην πρόσοψη ενός πύργου του 19ου αιώνα, στην περιοχή Centre Val de Loire. Ήταν προσκεκλημένος του Urban Art Paris, στο πλαίσιο του φεστιβάλ LaBel Valette στο Πρεσινί-λε-Πενς.

Την παρέμβασή του ο Οκούντα τη βάφτισε «Κρανίο στον Καθρέφτη». Με αυτήν ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του πύργου. Αγορασμένος από τους Δημοκρατικούς της Ισπανίας, τη δεκαετία του 1930, ο πύργος πέρασε στην κυριότητα των Φρανκιστών στη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου. Στη συνέχεια, η La Valette γίνεται σχολείο και κέντρο διακοπών για μικρά παιδιά. Από το 1986, αρχίζει η σταδιακή παρακμή. Έως ότου, το 2012, αποκτήθηκε από τον τοπικό δήμο και μια ιδιωτική εταιρεία.

«Σε αυτή την πιο ώριμη περίοδο της καριέρας μου, το να ταξιδεύω και να μεταμορφώνω χώρους σε όλον τον κόσμο είναι μια από τις κύριες πηγές έμπνευσής μου. Η ανατροφοδότηση με άλλες κουλτούρες με κάνει να αισθάνομαι πιο ελεύθερος, πράγμα που αντικατοπτρίζεται στις δημιουργίες μου, πάντα με μια θετική ματιά στα πράγματα» εξομολογείται ο Οκούντα.

Σχετικές ειδήσεις