Πέθανε η ηθοποιός Ζωή Φυτούση

Πέθανε η ηθοποιός Ζωή Φυτούση

Ζωή Φυτούση: Την τελευταία της πνοή άφησε γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η Ζωή Φυτούση πέθανε χθες (23/07/2017) σε ηλικία 83 ετών. Σπουδαία ηθοποιός και τραγουδίστρια, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ηθοποιός και φίλος της, Γιώργος Γεωργίου, με ανάρτησή του στο Facebook.

Η Ζωή Φυτούση γεννήθηκε τις 4 Σεπτεμβρίου 1933 στην Αθήνα (η καταγωγή της από τη Χίο) όπου, μεγάλωσε, σπούδασε και έμενε μόνιμα.

ΖΩΗ ΦΥΤΟΥΣΗ

Είχε παίξει σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση, κοντά σε όλους τους άξιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, ενώ είχε τραγουδήσει όλους τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες.

Η μεγάλη της επιτυχία ήταν το τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκη «Φέρτε μου ένα μαντολίνο».

Είχε γυρίσει πάνω από 70 ταινίες της «χρυσής» εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ είχε κάνει αισθητή την παρουσία της στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

ΖΩΗ ΦΥΤΟΥΣΗ

Ήταν ταλαντούχα και στη συγγραφή και από 11 ετών έδινε κείμενα σε περιοδικά και εφημερίδες, ενώ είχε εκδώσει τα εξής βιβλία: «Το μαγικό βιβλίο», «Παρ’ εκτός», «Τάφος εδώ δεν είναι», «Μια σφαίρα», «Βοήθεια, θέλω να ζήσω», «Βιβλίο Σπουδαστών, ελληνική αγωγή», «Σύγχρονοι ποιητές, Έλληνες και Ιταλοί».

ΖΩΗ ΦΥΤΟΥΣΗ copy

Το ποίημά της «Κανείς, μα κανείς» βραβεύτηκε και περιελήφθη στην Anthologia di poeti Italiani e Greci, Academia Internationale di Propaganda Culturale, 1996.