Ακυρώθηκε η συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στο Κάστρο Αντιρρίου

Ακυρώθηκε η συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στο Κάστρο Αντιρρίου
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» με θλίψη ανακοινώνει την ακύρωση της προγραμματισμένης για την Κυριακή 30 Ιουλίου συναυλίας της στο Κάστρο Αντιρρίου, για λόγους οι οποίοι στην πραγματικότητα βρίσκονται πέρα από τα τυπικά κωλύματα.

Ένας αρχαιολογικός χώρος γνώριμος από το 1995 για τους συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη και της ορχήστρας μας, τελικά δεν κατέστη εφικτό να δώσει τη χαρά της δωρεάν απόλαυσης σε χιλιάδες φίλους της μουσικής του, αλλά και των εκλεκτών ερμηνευτών.

Η θλίψη και η απορία εντείνονται από το γεγονός ότι ο Δήμος Ναυπακτίας στα εδάφη του οποίου θα γινόταν η συναυλία, είναι αυτός που έχει αναγορεύσει τον Μίκη σε επίτιμο δημότη, έχει δημιουργήσει τακτικό χορωδιακό φεστιβάλ με το όνομά του και διατηρεί και παιδική χορωδία επίσης με το όνομά του.

Είναι ο Δήμος του οποίου σύλλογοι δημοτών έστειλαν τις προηγούμενες ημέρες ένα ευγενέστατο γράμμα στον συνθέτη, προσκαλώντας τον με αφορμή τη συναυλία και τα 92α γενεθλία του. Επίσης θεωρώντας αυτονόητο ότι μία συναυλία της ορχήστρας του θα αποτελούσε ιστορικό γεγονός για τη μικρή πόλη του Αντιρρίου.

Αποτελεί τουλάχιστον απρέπεια να είναι ο Δήμος αυτός, εκείνος που προβαίνει σε καταγγελία σε εισαγγελία και σε άλλες Αρχές σε βάρος μιας εγκεκριμένης από το Κ.Α.Σ. εκδήλωσης στο συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο, για όποιο λόγο και αν επικαλείται.

Κάθε εμποδισμός συναυλίας του Μίκη Θεοδωράκη παραπέμπει ιστορικά σε πρόσωπα με στρατιωτικές στολές, καπαρντίνες και διαταραγμένες συνειδήσεις. Το πρωτοφανές όνειδος της καταγγελίας αυτής δεν το αξίζει ο Μίκης, αλλά ούτε και οι δημότες Ναυπακτίας. Κρίμα και για τους φίλους της ορχήστρας από άλλες περιοχές που είχαν προγραμματίσει να έλθουν. Ζητάμε συγγνώμη εμείς αφού δεν θα ζητήσει κανένας άλλος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Επιστολή διαμαρτυρίας της Μαργαρίτας Θεοδωράκη για την ακύρωση της συναυλίας

Ο Δήμος Ναυπάκτου ακύρωσε τη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» με την Πέγκυ Ζήνα, με πρόφαση τραβηγμένη από τα μαλλιά!

Λογοκρισία στα τραγούδια του πατέρα μου! Όπως η χούντα! Από την εποχή της χούντας! Μήπως να επανορθώσουν τα παλικάρια; Ένα έγγραφο λογοκρισίας από το Δήμο Ναυπακτίας! Το δώρο του Δήμου Ναυπακτίας ακριβώς την μέρα των γενεθλίων του, 29 Ιουλίου 2017, στα 92 του χρόνια!

Μπράβο Ναυπακτιώτες!!! Συγχαρητήρια!!! Είστε οι μόνοι Ελλήνες πολίτες που απαγορεύσατε τα τραγούδια του πατέρα μου
σε συναυλία, έπειτα από 40 χρόνια, τότε που μόνο η χούντα τα είχε απαγορεύσει!

20527398 1778993982390808 1850963104 n

Και με κάτι προφάσεις Θεέ μου !!! Πολύ τραβηγμένες βρε αδελφέ! Αναρωτιέμαι τόσα χρόνια που οι Δήμοι της περιοχής σας και εσείς οι ίδιοι οργανώνατε συναυλίες και εκδηλώσεις μέσα στο Κάστρο του Αντιρρίου, χωρίς ποτέ να υπάρχει η παρακάτω άδεια που ζητάτε τώρα από την Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», δεν είχατε τότε την ίδια ευαισθησία με την πυρασφάλεια και βέβαια τις οργανώνατε παρανόμως;!!! Ή μήπως τώρα έχει δημιουργηθεί μέσα στο Κάστρο η ζούγκλα του Αμαζονίου, ένα πυκνό δάσος με πανύψηλα δέντρα, επικίνδυνα για φωτιά;;; Θα το θυμόμαστε όλοι μας το δώρο που του κάνατε!!!

Μπράβο σας παλικάρια!!! Ξέρετε να τιμάτε τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την Ελλάδα! Μπράβο γενναίοι Άντρες, σας συγχαίρω! Αλλά ντρέπομαι για λογαριασμό σας! Μα τι παλικάρια που είστε!! Σας χαιρετώ!

Ντρέπομαι και για τον σύζυγο της Πέγκυ Ζήνα, Ναυπακτιώτη που με τόση χαρά ερχόταν με την γυναίκα του να τραγουδήσει τα αθάνατα και ιερά τραγούδια του πατέρα μου. Που όλο περηφάνεια θα ερχόταν με όλους μας μαζί, και πλήθος κόσμου τον περίμεναν, ναι συγγενείς και φίλοι του μας περίμεναν!

Καμαρώναμε όλοι μας ακόμη, λόγω που είμαστε και λιγάκι συγγενείς χάρις στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Διαγωνισμού «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» που οργανώνετε εσείς, ο Δήμος Ναυπάκτου!

Πολλά χρόνια τώρα μαζί με τον Διευθυντή της χορωδίας σας τον αγαπητό φίλο Todor Kabakchiev!!! Και ακόμη θλίβομαι που καταφέρνεστε εναντίον μιας πρωτοβουλίας της ΓΕΦΥΡΑΣ που μας έδωσε τα χρήματα σε χορηγία για να πραγματοποιήσει τη συναυλία αυτή η Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» με προσέλευση εντελώς δωρεάν και να δώσει λίγη χαρά και ελπίδα στους δημότες σας, πάντα με τα ωραία τραγούδια του μπαμπά μου!

Τους απαγορεύσατε αυτή την χαρά! Να σας χαιρόμαστε! Αν όμως όλο αυτά είναι συκοφαντίες και κανείς από τον Δήμο δεν κίνησε καμία διαδικασία (ποιός όμως άραγε είναι αυτός που κρούει με απελπισία τον κώδωνα του κινδύνου προς την Πυροσβεστική; μήπως εγώ;;;), θα σας παρακαλούσα καλοί μου Ναυπακτιώτες να με βοηθήσετε να πραγματοποιήσω τη συναυλία μας αυτή, την τόσο ωραία και καλή για τους δημότες σας, στο Κάστρο του Αντιρρίου, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, την ημέρα της Πανσελήνου, που ούτως ή άλλως σε όλη την Ελλάδα, όλες οι Εφορίες Αρχαιοτήτων ανοίγουν τα Κάστρα και τα Αρχαία Θέατρα, τους Αρχαίους Χώρους και τα Αρχαία νεκροταφεία και καλούν τους ανθρώπους να απολαύσουν αυτό το γλυκό διπλό φεγγάρι όλη την νύχτα και μάλιστα κάνουν τα στραβά μάτια και δίνουν την άδεια σε όλα τα συγκροτήματα να παίξουν μουσική, να διασκεδάσει ο κόσμος βρε αδελφέ κομματάκι, και κανείς τους δεν τρέχει στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες να τους ζητήσει σωστή πυρασφάλεια! Μα τώρα για πού;

Για τα χαλάσματα, για τις πέτρες; Εκεί που συνήθως δεν φυτρώνει ούτε τσουκνίδα; Ελπίζω να εισακουστώ από το Δημοτικό σας Συμβούλιο και με μια φωνή όλοι σας να μας καλέσετε στη συναυλία την Δευτέρα 7 Αυγούστου, στην ωραιότερη Πανσέληνο!

Ελάτε άντρες! Θα έχει και ένα φεγγάρι μούρλια!!! Βέβαια από εσάς μόνο εξαρτάται!

Σας χαιρετώ!

Μαργαρίτα Θεοδωράκη
Από την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

PHOTO GALLERY