ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μεγάλωσε αν Τολμάς»: Η κωμωδία που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλα όσα ήξερες για την κρίση των 40

«Μεγάλωσε αν Τολμάς»: Η κωμωδία που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλα όσα ήξερες για την κρίση των 40

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Μεγάλωσε αν Τολμάς» έχει ό,τι θα ονειρευόταν ποτέ κανείς: Διασημότητα, πλούτη, μία δουλειά που αγαπά και μία ευτυχισμένη οικογένεια.

Παρόλα αυτά, όταν συνειδητοποιεί ότι δεν έχει «πέραση» στους νέους και κυρίως στα νεαρά κορίτσια, παίρνει απόφαση να αλλάξει τα πάντα στη ζωή του. Το αποτέλεσμα; Μία ξεκαρδιστική κωμωδία με πρωταγωνιστή έναν από τους πιο διάσημους και πετυχημένους ηθοποιούς της Γαλλίας, τον Γκιγιόμ Κανέ, που έρχεται για να σατιρίσει τον «μαγικό» κόσμο της γαλλικής showbiz!

Μπορεί να θεωρούμε ότι οι αγαπημένοι μας celebrities ζουν χωρίς προβλήματα, τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα; Ο Γκιγιόμ Κανέ με συμπρωταγωνίστρια τη Μαριόν Κοτιγιάρ, γυναίκα του και στην πραγματική ζωή, διηγείται την ιστορία ενός επιτυχημένου ζευγαριού, απευθυνόμενος σε όλους εκείνους που δεν μπορούν να διαχειριστούν την επιτυχία τους και… την ηλικία τους! Σε μία εν μέρει αυτοβιογραφική ταινία ο Γκιγιόμ χρησιμοποιεί πραγματικά στοιχεία που υπάρχουν στη ζωή του αλλά και λεπτομέρειες που αποκτούν τεράστιες διαστάσεις! Έτσι, με χιούμορ καταφέρνει να θίξει σημαντικά ζητήματα, όπως το γεγονός ότι η γνώμη των άλλων που μπορεί να μας επηρεάσει και να μας αποπροσανατολίσει.

«Ήθελα να είναι μία κωμωδία με βάθος, μια ταινία που αποτυπώνει την κυρίαρχη προκατάληψη απέναντι στην ηλικία. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, γυναίκες πάνω από 60 ή 70 χρονών δεν έχουν ούτε μία ρυτίδα, ή άνδρες κάνουν botox και solarium γιατί δεν μπορούν να βλέπουν τον εαυτό τους να γερνάει. Έτσι, θέλησα να κάνω μια ταινία για έναν άνδρα που περνάει τα 40 και πιστεύει ότι δεν είναι πια κουλ» αναφέρει ο Γκιγιόμ Κανέ σχετικά με το νέο του εγχείρημα.

Τι γίνεται όταν ένας 43χρονος συνειδητοποιεί ότι δεν είναι πια κουλ

photo1

Η ήσυχη προσωπική ζωή του Γκιγιόμ Κανέ με τη Μαριόν Κοτιγιάρ, ο γιος τους, τα άλογα που εκτρέφει και το σπίτι τους στην εξοχή μοιάζουν όλα όσα θα ήθελε κανείς από τη ζωή. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τη νεαρή συμπρωταγωνίστρια της νέας του ταινίας, όλα τα παραπάνω τον κάνουν ακριβώς το αντίθετο του «κουλ» και «σέξι» τύπου. Τα λόγια της ότι είναι πια πολύ μεγάλος για να παίζει σε ρομαντικές κωμωδίες γυρίζουν στο μυαλό του, αποκτούν μεγάλη σημασία και καταφέρνουν να τον επηρεάσουν βαθιά.

Έτσι, ο Γκιγιόμ είναι διατεθειμένος να χτίσει την εικόνα του από την αρχή, κάνοντας τα πάντα και μπαίνοντας σε νέες περιπέτειες. Τι γνώμη έχουν για όλα αυτά τα αγαπημένα του πρόσωπα; Η αποδοκιμασία και η αποστροφή είναι μερικές από τις πρώτες τους αντιδράσεις…

photo2

«Αγάπησα πολύ την ιδέα ενός μικρού σπόρου που φυτεύεται στο μυαλό κάποιου και οδηγεί σε έναν πλήρη νευρικό κλονισμό. Δείχνει το ότι μπορείς να επηρεαστείς βαθιά από τον τρόπο που σε βλέπουν οι άλλοι. Γύρω στα σαράντα, μια ηλικία που προσφέρεται για αμφιβολίες και ερωτήματα, είναι ακόμη χειρότερο. Αν δεν δουλέψεις αρκετά για να καταλάβεις το ποιος είσαι πραγματικά, είναι τόσο εύκολο να χάσεις τον δρόμο σου» αναφέρει η Μαριόν Κοτιγιάρ.

Αν λοιπόν και εσύ δεν έχεις εξοικειωθεί με το γεγονός ότι μεγαλώνεις, βιώνεις την κρίση των 40 και δεν μπορείς να δεχτείς ότι δεν είσαι πια νέος, αυτή είναι η ταινία που δεν πρέπει να χάσεις!

Η ταινία «Μεγάλωσε αν Τολμάς» έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 31 Αυγούστου από τη Rosebud.21

Σχετικές ειδήσεις