Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σήμερα και αύριο, 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σήμερα και αύριο, 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς γιορτάζει στις 22 και 24 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους σήμερα και αύριο (23 και 24 Σεπτεμβρίου), σύμφωνα με υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

«Παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, ζωντανές ή ξεχασμένες. Αυτές θα αφηγηθούν μια διαφορετική ιστορία που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας, με σκοπό να μας προβληματίσουν για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο και την πορεία τους προς το μέλλον», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ.

Πρόκειται για ιστορίες «σκορπισμένες σε 117 σημεία σε όλη τη χώρα, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε μνημεία που ζουν μια δεύτερη ζωή ή παραμένουν ανέπαφα στο χρόνο - τοπόσημα μικρών ή μεγάλων πόλεων. Οι πόλεις αποκαλύπτονται μέσα από μικρές ή μεγάλες ιστορίες, ιδιωτικές ή δημόσιες, πραγματικές ή φανταστικές. Μέσα από βιβλία και φωτογραφίες, ήχους, τραγούδια και χορούς, περιπάτους, δρώμενα και παραμύθια», συμπληρώνει το ΥΠΠΟΑ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εκδηλώσεις