ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με πλούσιο πρόγραμμα και βραβευμένες ταινίες ταξιδεύει στην Αθήνα το Φεστιβάλ Δράμας

Με πλούσιο πρόγραμμα και βραβευμένες ταινίες ταξιδεύει στην Αθήνα το Φεστιβάλ Δράμας

Πέρυσι οι ελληνικές ταινίες του Φεστιβάλ ταξίδεψαν σε 90 πόλεις αναδεικνύοντας τη δυναμική του ελληνικού σινεμά σε τέσσερις ηπείρους.

Το Φεστιβάλ Δράμας «ταξιδεύει» και φέτος με πρώτο σταθμό την Αθήνα και τη φιλόξενη στέγη του «Τριανόν», όπου από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου θα παρουσιάσει το σύνολο του ελληνικού προγράμματος της 40ης διοργάνωσης αλλά και τις βραβευμένες ταινίες του διεθνούς τμήματος. Εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια ο αγαπημένος θεσμός των μικρομηκάδων «ταξιδεύει» με τις ταινίες του σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου: από τις Κυκλάδες και τη Μακεδονία έως το Σίδνευ της Αυστραλίας. Με ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχής το 40ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που φέτος τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, έδωσε και φέτος το καθιερωμένο του ραντεβού με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας: τους νέους Έλληνες μικρομηκάδες, αλλά και αυτούς που επιμένουν στη μικρή φόρμα αντιμετωπίζοντας τη μικρού μήκους ταινία ως ένα αυτόνομο έργο τέχνης.

δραμα

Από τις 223 αιτήσεις που κατατέθηκαν φέτος επιλέχθηκαν 66 ταινίες που διεκδίκησαν τα βραβεία του φεστιβάλ. Ανάμεσά τους 4 ντοκιμαντέρ και 2 animation. Να θυμίσουμε πως μεγάλος νικητής της φετινής διοργάνωσης, ανακηρύχθηκε ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος κερδίζοντας το «Χρυσό Διόνυσο» για το «Play», ενώ τον «Αργυρό Διόνυσο» απέσπασε ο Δημήτρης Νάκος για την «Κατάψυξη». Στο Τριανόν θα προβάλλονται καθημερινά (από Πέμπτη 5/10 έως και Τετάρτη 11/10) δύο προγράμματα στις 19:00 και στις 21:00 με τις ελληνικές ταινίες που συμμετείχαν στο 40ο Φεστιβάλ Δράμας. Την Παρασκευή 6/10, το Σάββατο 7/10 και την Κυριακή 8/10 θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες του ελληνικού και του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος. Οι προβολές θα ξεκινούν στις 17:00. Το πρόγραμμα «Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει» θα συνεχιστεί σε ακόμα περισσότερους προορισμούς, οι οποίοι θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Σχετικές ειδήσεις