ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Liminal Access: Θέατρο προσβάσιμο σε όλους

Liminal Access: Θέατρο προσβάσιμο σε όλους

Υπό την αρωγή της Bosch Eλλάδας και του Ιδρύματος Robert Bosch.

Η Bosch Ελλάδας και ο πολιτιστικός οργανισμός Liminal ξεκινούν από φέτος συνεργασία, προκειμένου να ενισχύσουν την προσβασιμότητα στα θέατρα για άτομα με αναπηρία. Πιο συγκεκριμένα η Bosch Ελλάδας, προσέφερε στην Liminal Access εξοπλισμό για την υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής θεατρικών παραστάσεων αλλά και ηχητικό εξοπλισμό για μικρές θεατρικές εγκαταστάσεις. Η συνεργασία της Liminal με τον Όμιλο Bosch δεν πραγματοποιείται για πρώτη φορά στα χρονικά, καθώς η Liminal υπήρξε πρώην υπότροφος του Ιδρύματος Robert Bosch στο πλαίσιο του προγράμματος START-Create Cultural Change.

1 Εργαστήριο RambaZamba

Η πρωτοβουλία Liminal Access γεννήθηκε σαν ιδέα, όταν ο νυν ιδρυτής της Χρίστος Παπαμιχαήλ, μέλος της θεατρικής ομάδας με την επωνυμία «Εμείς», εντόπισε την έλλειψη προσβασιμότητας στο θεατρικό χώρο, τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων όσο και σε επίπεδο περιεχομένου. Η μη ύπαρξη χωροταξικής προσβασιμότητας, η έλλειψη υπηρεσιών ακουστικής περιγραφής για τυφλούς και με περιορισμένη όραση θεατές, υποτιτλισμού και νοηματικής διερμηνείας για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους, καθώς και η απουσία εξειδικευμένου προσωπικού, καθιστούσαν και καθιστούν τις θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα αποκλειστικό προνόμιο ατόμων χωρίς αναπηρία. Η Liminal Access ξεκίνησε λοιπόν τις δραστηριότητές της το 2016, με σκοπό να προτείνει τη μετάβαση σε μια περισσότερο συμπεριληπτική και προσβάσιμη τέχνη. Επιπλέον πέραν του θέματος της προσβασιμότητας, ο Οργανισμός ασχολείται και με την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα οποία απευθύνονται σε μεικτές ομάδες (άτομα με και χωρίς αναπηρία), καλύπτοντας τα περισσότερα είδη μαθημάτων που διδάσκονται στις δραματικές σχολές. Κατά αυτό τον τρόπο φιλοδοξεί να προσφέρει την δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να συμμετέχουν σε θεατρικές παραστάσεις όχι μόνο ως θεατές αλλά και ως καλλιτέχνες.

Φέτος το Σεπτέμβριο η Liminal Access συμμετείχε στο Our Festival 3, στο ανοιχτό θέατρο ρεματιάς του Δήμου Χαλανδρίου, πραγματοποιώντας το 2ο Open Days – Προσομοίωσης Δραματικής Σχολής για μεικτή ομάδα και παρέχοντας υπηρεσίες προσβασιμότητας για κωφούς και βαρήκοους θεατές σε 8 παραστάσεις με λόγο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με :

Κυρία Ράνια Θεολογίτου
Corporate Communications Coordinator
Bosch Eλλάδας
Τηλ: +30 210 5701211
Κιν: +30 6941667031
Εmail : Rania.Theologitou@gr.bosch.com

Η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί προσωπικό 67 ατόμων ενώ ο Όμιλος Bosch στην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 519 άτομα. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία οι συνολικές πωλήσεις της για το 2016 ανήλθαν σε 40 εκατ. ευρώ και αν συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές του ομίλου οι πωλήσεις φτάνουν τα 163 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στους τομείς των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στη Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Το οικονομικό έτος 2016 είχε πωλήσεις της τάξης των 73,1 δις ευρώ και απασχολούσε περίπου 390.000 υπαλλήλους .Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Μobility Solutions, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων. Τον Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 440 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 60 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν οι αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων, τότε η Bosch εκπροσωπείται σε 150 χώρες. Η καινοτομία της Bosch αποτελεί τη βάση της μελλοντικής της ανάπτυξης.
Η Bosch απασχολεί 59,000 υπαλλήλους στο τομέα της έρευνας σε 118 περιοχές της υφηλίου. Στρατηγικός της στόχος είναι να παρέχει καινοτόμες λύσεις για το διαδίκτυο των αντικειμένων (Internet of things).
Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής, παρέχοντας λύσεις τόσο καινοτόμες όσο και επωφελείς. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1886 στη Στουτγάρδη από τον Robert Bosch (1861-1942) με την ονομασία “Εργαστήριο Μηχανικής Ακριβείας και Ηλεκτρικής Μηχανολογίας”.
Η ειδική ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου Bosch εγγυάται την επιχειρησιακή του ελευθερία.

Έτσι η εταιρεία κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και πραγματοποιεί εκ των προτέρων σημαντικές επενδύσεις οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον της. Το 92% των μετοχών της Robert Bosch GmbH ανήκουν στο κοινωφελές ίδρυμα Robert Bosch Stiftung. Οι επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας γίνονται από την Robert Bosch Industrietreuhand KG. Οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στην οικογένεια Bosch και στη Robert Bosch GmbH.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε : www.bosch.gr, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse, www.linkedin.com/company/bosch-hellas, https://www.facebook.com/Bosch.Hellas/