ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτό και αν είναι ρεκόρ για τα ιταλικά μουσεία!

Αυτό και αν είναι ρεκόρ για τα ιταλικά μουσεία!

Το Κολοσσαίο της Ρώμης και η Πομπηΐα της Ρώμης είναι στην κορυφή της λίστας με τα μνημεία που είχαν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και τα περισσότερα κέρδη.

Τα ιταλικά κρατικά μουσεία βρίσκονται κοντά στο να σημειώσουν ακόμα ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας και κερδών για το 2017. Το υπουργείο Πολιτισμού στην Ιταλία δημοσιοποίησε τριετή αποτίμηση της απόφασης να προσλάβει μη Ιταλούς διευθυντές σε κάποια «από τα διαμάντια» του δικτύου εθνικών μουσείων και να τους δώσει μεγαλύτερη αυτονομία. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ σημαντικά: 18,5% αύξηση στον αριθμό επισκεπτών σε όλη τη χώρα την περίοδο 2013-2016 και 38,4% αύξηση στα κέρδη που μεταφράζεται σε 48,5 εκατομμύρια. Συνολικά τα κέρδη μετά την αύξηση έφτασαν τα 175 εκατομμύρια το 2016.

ρωμη

Ο υπουργός Πολιτισμού, Ντάριο Φραντσεσίνι δήλωσε ότι οι «αλλαγές αποδίδουν πλέον καρπούς». Εξύμνησε μια διαρκή «ριζοσπαστική αλλαγή στις πρακτικές» κάτι που προκάλεσε αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 9,4% τους πρώτους εννέα μήνες του 2017 και των κερδών κατά 13,5%. Με περισσότερα προστατευόμενα μουσεία από την UNESCO από οποιαδήποτε άλλη χώρα, η πολιτιστική κληρονομιά της Ιταλίας αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πόλους έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες.

ρωμη copy

Σχετικές ειδήσεις