Πασχαλινές δράσεις και αναβίωση εθίμων από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Πασχαλινές δράσεις και αναβίωση εθίμων από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας στo πλαίσιo δράσεων της για το Πάσχα 2018 διοργάνωσε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο για μικρούς και μεγάλους.

Το έθιμο θέλει το Σάββατο του Λαζάρου οι νοικοκυρές στον Πόντο να φτίαχνουν νηστίσιμα "Κερκέλια" τα οποία και μοίραζαν στα παιδιά την Κυριακή των Βαίων.

Έτσι λοιπόν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου γέμισε η αίθουσα του συλλόγου από παιδιά με όρεξη και διάθεση να "ζυμωθούν " με την παράδοση. Η γραμματέας του συλλόγου Μωυσιάδου Σοφία διηγήθηκε το έθιμο και μοίρασε σε όλους την συνταγή των γιαγιάδων μας. Γονείς και παιδιά έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και ζεστά Κερκέλια για το σπίτι τους. Την Κυριακή των Βαϊων αφού τα μικρα παιδιά γύρισαν απο το "Βάεμα", τους περίμενε μια ωραια έκληξη στην αίθουσα του συλλόγου. Η ημέρα ήταν αφιερωμένη σε επιτραπέζια παιχνίδια και πολλά γλυκά, στη συνέχεια ολη η «οικογένεια» της λέσχης παρακολούθησε βίντεο από στίγμες της πετυχημένης ποντιακής βραδιάς. Παιδιά και δάσκαλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ημέρα της Ζωοδόχου Πηγής που σηματοδοτεί και τον εορτασμό του συλλόγου μας!

PHOTO GALLERY