ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σεισμικές δονήσεις» στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (pics)

«Σεισμικές δονήσεις» στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (pics)

Μία μοναδική έκθεση για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού.

Η επίσημη έναρξη της μοναδικής στη χώρα μας ψηφιακής έκθεσης «Σεισμός στο Μουσείο», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (22/05/2018). Πρόκειται για πρωτοβουλία του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και της ΑΧΑ, με σκοπό την κατανόηση και την πρόληψη του φυσικού φαινομένου.

Η ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» επιτρέπει στους επισκέπτες να «περιηγηθούν» και να γνωρίσουν καλύτερα το φυσικό φαινόμενο μέσα από διαδραστικές εφαρμογές και καινοτόμες μεθόδους υψηλής τεχνολογίας. Μοναδικά μοντέλα υδρογείων που δίνουν πληροφορίες για τους σεισμούς, εκπαιδευτικά βίντεο που παρουσιάζουν σημαντικούς σεισμούς του ελλαδικού χώρου από το 1900 έως σήμερα, μετάδοση σεισμικών δονήσεων σε πραγματικό χρόνο είναι μερικά από τα εκθέματα. Η διαδραστική εμπειρία της έκθεσης συμπληρώνεται με τη «σεισμική τράπεζα» και την «καρέκλα εικονικής πραγματικότητας», αλλά και τις εφαρμογές «Σεισμός στην Πόλη» και «Γίνε Σεισμοειδικός», μέσα από τις οποίες το κοινό θα ενημερώνεται σχετικά με το πώς μπορεί να προστατεύεται όταν συμβαίνει σεισμός.

Η έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας έως τον Ιούνιο του 2019.

Στα εγκαίνια της έκθεσης στο κέντρο Γαία του Μουσείου, παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας της χώρας, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου. Μεταξύ αυτών, χαιρετισμό απηύθυναν οι: Φαλή Βογιατζάκη, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδας, Γιώργος Γκαζέττας, Καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Βασίλειος Γιόγιακας, Βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας και ο Καθηγητής Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας ΔΗΣΥ, Πρ. Υπουργός.

Η Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Φαλή Βογιατζάκη δήλωσε: «Το Μουσείο θεωρεί καθήκον και έργο του να προβάλλει μεγάλα θέματα όπως αυτό των σεισμών, ώστε να μπορούμε όλοι με τη γνώση, να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».
«Σήμερα εγκαινιάσαμε μια σπουδαία έκθεση για τον σεισμό, με στόχο να συνεισφέρουμε μέσω της ενημέρωσης στην προστασία των πολιτών, κυρίως των παιδιών, για αυτό το τόσο σημαντικό φαινόμενο που αφορά τη χώρα μας», ανέφερε ο Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδας.

«Καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία διοργάνωσης της έκθεσης και ελπίζουμε ότι θα συμβάλει σημαντικά στην εκπαίδευση των νέων σχετικά με την έννοια του σεισμού, την συμπεριφορά των κτιρίων μας και τους τρόπους αντιμετώπισής του», δήλωσε από την πλευρά του, ο Γιώργος Γκαζέττας, Καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Δείτε τις φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις