ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τα Ψαραμυθάκια»

«Τα Ψαραμυθάκια»

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής «Tabula Rasa» και οι εκδόσεις «i-write» παρουσιάζουν το ανθολόγιο παραμυθιών με τίτλο «Τα Ψαραμυθάκια», την Πέμπτη 31 Μαΐου, στις 18:00, στο «Mojo Club».

Το έργο αποτελείται από τριάντα παραμύθια σχετικά με την καταστροφή του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Τα έχουν γράψει τριάντα σπουδαστές της Tabula Rasa και η πρωτότυπη εικονογράφηση ανήκει σε παιδιά δημοτικών σχολείων, τα οποία δημιούργησαν με τη φαντασία τους, τους πραγματικούς ήρωες των παραμυθιών.

Αφορμή για να γραφτούν αυτά τα παραμύθια, ήταν η μόλυνση που προκλήθηκε από τη βύθιση του πλοίου Αγία Ζώνη στην Σαλαμίνα, τον Σεπτέμβριο του 2017. Εξαιτίας αυτού το γεγονότος, οι σπουδαστές του εργαστηρίου, δίνουν τον λόγο στα ψάρια, σε αυτούς τους αφανείς ήρωες. Μέσα από τις αφηγήσεις τους, μας εκθέτουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, από την ανεύθυνη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν ο κ. Παναγιώτης Καποδίστριας, θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός, σεναριογράφος, ιδρυτής του εργαστηρίου και η κ. Αντιγόνη Πόμμερ, συγγραφέας, καθηγήτρια δημιουργικής γραφής στην Tabula Rasa.

Επίσης, θα μιλήσουν για το βιβλίο, αλλά θα διαβάσουν και παραμύθια, η καθηγήτρια του εργαστηρίου κ. Αλεξάνδρα Χειμώνα, φιλόλογος και θεατρική συγγραφέας, καθώς και η ηθοποιός και καθηγήτρια υποκριτικής του εργαστηρίου, κ. Πόπη Χριστοδούλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Mojo Club: Παπαδιαμαντοπούλου 36, Αθήνα 157 71, τηλ.: 2107757033