ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το καλοκαίρι ήρθε και επίσημα μέσα από το Release Athens Festival!

Το καλοκαίρι ήρθε και επίσημα μέσα από το Release Athens Festival!

Δύο πολύ ωραίες βραδιές με δυνατές μπάντες στην Πλατεία Νερού.

Η έλευση του Ιουνίου συνδυάστηκε με το απόλυτο καλοκαιρινό μουσικό event, βάζοντάς μας για τα καλά σε ρυθμούς διακοπών υπό τους ήχους σπουδαίων συγκροτημάτων που χάρισαν δύο πολύ όμορφες βραδιές στην Πλατεία Νερού για το Release Athens Festival.

Το Newsbomb.gr ήταν εκεί, τόσο την Πέμπτη (31/5) όσο και την Παρασκευή (1/6), στον συναυλιακό χώρο του Φαλήρου τον οποίο και τις δύο ημέρες επισκέφτηκε πλήθος κόσμου σε μία άκρως επιτυχημένη εκκίνηση του Φεστιβάλ που μάλιστα θα έχει και... συνέχεια, αφού θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουνίου (ημέρα Κυριακή) με την κορύφωσή του και το live δύο τεράστιων συγκροτημάτων, όπως οι Parov Stelar και Jamirouqai.

Το πρώτο... ημίχρονο (Πέμπτη), έβαλε τον κόσμο απευθείας στα... βαθιά, δίνοντας τον ρυθμό και φτιάχνοντας τον ιδανικό παλμό όσο η βραδιά κυλούσε, με τους Lip Forensics, Sworr, Kid Moxie και τον καλλιτέχνη-αποκάλυψη των δύο τελευταίων ετών, Rag ‘N’ Bone Man να προετοιμάζουν το κοινό για τη στιγμή που ο Richard Ashcroft μια από τις μεγαλύτερες φωνές των τελευταίων δεκαετιών ανέβηκε στη σκηνή και δημιούργησε πανδαιμόνιο.

Η πρώτη βραδιά δικαίωσε οποιονδήποτε βρέθηκε στο Φάληρο και δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για την αμέσως επόμενη, όπου έγινε το αδιαχώρητο! Οι Magenta Flaws, Angelika Dusk και Golan υποδέχτηκαν την λαοθάλασσα που έδωσε δυναμικό «παρών» στην Πλατεία Νερού, σερβίροντάς τους το ορντέβρ της βραδιάς, η ιστορική reggae μπάντα UB40 ταξίδεψε το κοινό σε καλοκαιρινά νοσταλγικά μονοπάτια, φτιάχνοντας το ιδανικό πρόγευμα για το αποκορύφωμα της βραδιάς, τη στιγμή που στη σκηνή ανέβηκαν οι Thievery Corporation. Μία από τις πιο επιτυχημένες μπάντες των τελευταίων ετών, με ευρύ κοινό στην Ελλάδα, ήρθε και φέτος στη χώρα μας επιβεβαιώνοντας τη δημοτικότητά της, αλλά και την τρομερή της ενέργεια on stage, η οποία συνάδει απόλυτα με το ύφος και το κλίμα του καλοκαιριού. Κέφι, χορός, ζεστό και φιλικό, αλλά δροσερό κλίμα, με τη μπάντα να έχει πολλή ενέργεια, διάθεση, διάδραση και επικοινωνία με το κοινό.

Το ραντεβού του Release Athens ανανεώνεται για τις 17/6 και την τρίτη βραδιά του Φεστιβάλ.