ΣΕΙΣΜΟΙ

Ισχυρός σεισμός ΤΩΡΑ ανοικτά της Καρπάθου

Ισχυρός σεισμός στην Κάρπαθο
Ισχυρός σεισμός στην Κάρπαθο
Intimenews

Σεισμός ΤΩΡΑ σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καρπάθου.

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καρπάθου.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 08:32 σε απόσταση 155 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος ήταν στα 66 χιλιόμετρα.

«Είναι ένας σεισμός ο οποίος είναι αρκετά μεγάλος, είναι μέσα στη θάλασσα. Δεν συνδέεται άμεσα με τους σεισμούς στην Κρήτη, ωστόσο βλέπουμε ότι υπάρχει μία γενικότερη διέγερση. Ο σεισμός στο Αρκαλοχώρι ήταν βόρεια του τόξου, ο σημερινός είναι μετά το τόξο, προς την Αίγυπτο», είπε ο καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

«Ο σεισμός έγινε σε θαλάσσια περιοχή και σε μεγάλο εστιακό βάθος, δεν υπάρχει υψηλή διακινδύνευση και δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν περιμένουμε μετασεισμούς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρπάθου Ιωάννη Νισύριο που μίλησε στο Newsbomb.gr o σεισμός των 6,1 Ρίχτερ έγινε αισθητός χωρίς, όμως, να προκαλέσει προβλήματα στο νησί βάσει της εικόνας που έχει διαμορφωθεί τα πρώτα λεπτά μετά τη νέα σεισμική δόνηση.

O σεισμός έγινε αισθητός σε Κρήτη, Ρόδο, Τουρκία, Αίγυπτο, Λίβανο και Κύπρο σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν αναρτηθεί στο Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ντόρα Μπακογιάννη: Πώς έμαθε ότι έχει καρκίνο - Οι εκτιμήσεις των γιατρών και η πρώτη εμφάνιση

H άγνωστη ιστορία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Άγγελου που την φώναζε «γιαγιά»

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες - Προσοχή στις περιοχές που πλημμύρισε ο «Μπάλλος» (vid)