ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός - Λέκκας στο Newsbomb.gr: Ο λόγος που έγινε αισθητός σε όλη την Αθήνα

Σεισμός - Λέκκας στο Newsbomb.gr: Ο λόγος που έγινε αισθητός σε όλη την Αθήνα

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας (25/10), όταν σεισμός, μόλις 2,9 Ρίχτερ, ταρακούνησε το λεκανοπέδιο - Τι αναφέρει ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας στο Newsbomb.gr

2,9 Ρίχτερ αναστάτωσαν όλο το λεκανοπέδιο λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας (25/10). Αν και ο σεισμός είχε μικρό μέγεθος, ωστόσο, έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στα βόρεια όσο και στα νότια της πρωτεύουσας, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ.

Μάλιστα ήταν τέτοια η δόνηση που ο κόσμος πετάχτηκε έξω στον δρόμο, ειδικά στα βόρεια της Αθήνας.

seismos_athina.jpg
Δεκάδες άνθρωποι πετάχτηκαν από τις εταιρείες τους στο Μαρούσι.

Σε κομβικό σημείο ο σεισμός - Δεν εμπνέει ανησυχία προς το παρόν

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο Newsbomb.gr τόνισε πως ο σεισμός προς το παρόν δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο παρακολουθείται εξονυχιστικά, καθώς το σημείο όπου σημειώθηκε είναι κομβικής σημασίας. Τόνισε δε, πως το εστιακό βάθος σε συνδυασμό με το ότι έγινε μέσα σε πολεοδομικό ιστό τον έκαναν τόσο αισθητό.

«Παρά το μικρό μέγεθος του σεισμού, το γεγονός ότι έγινε μέσα στον κορμό του πολεοδομικού ιστού των Αθηνών και είχε μικρό εστιακό βάθος, τον έκαναν τόσο αισθητό και ιδιαίτερα σε κατασκευές μέχρι 5 ορόφους. Προς το παρόν δεν εμπνέει ανησυχία, αλλά το παρακολουθούμε εξονυχιστικά, καθώς σημειώθηκε σε κομβική περιοχή ανάμεσα σε Πάρνηθα και Πεντέλη», είπε και πρόσθεσε πως στην ίδια περιοχή έχει σημειωθεί σεισμός και πριν 3 μήνες, μεγέθους 3,5 Ρίχτερ.

Η δόνηση στο... ΟΑΚΑ

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έγινε στις 15:52 το μεσημέρι της Δευτέρας, 10 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Αθήνας και σε εστιακό βάθος 9,2 χιλιομέτρων. Όπως θα δείτε και στον χάρτη το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται μέσα στο... ΟΑΚΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου η κηδεία της

Η άθλια ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Η «άγνωστη» Φώφη Γεννηματά και η κατάρα του καρκίνου που ταλαιπώρησε την οικογένειά της