ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός στην Αταλάντη: «Ακούστηκε ένα βουητό» - Ζημιές σε σπίτια και εκκλησίες σε χωριά της Λοκρίδας

Σεισμός στην Αταλάντη: «Ακούστηκε ένα βουητό» - Ζημιές σε σπίτια και εκκλησίες σε χωριά της Λοκρίδας

Σεισμός: Χαρακτηριστικές είναι οι μαρτυρίες των κατοίκων για τη στιγμή του σεισμού που χτύπησε το μεσημέρι της Πέμπτης 8/6 την Αταλάντη

Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι στην Αταλάντη μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 ρίχτερ που ταρακούνησε την περιοχή λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Ιουνίου, με επίκεντρο 14 χλμ νοτιοδυτικά της Αταλάντης.

Πολλοί είναι εκείνοι που κατέφυγαν στην παραλία, υπό τον φόβο δυνατού μετασεισμού.

Οι μαρτυρίες των κατοίκων στην τοπική ιστοσελίδα Lamianow.gr είναι χαρακτηριστικές, καθώς, όπως τονίζουν, πετάχτηκαν από τα σπίτια τους και βγήκαν στους δρόμους, ενώ αρκετοί επέλεξαν να πάνε στην παραλία.

«Εγώ κοιμόμουν και πετάχτηκα από ένα δυνατό κρότο, άκουσα ένα μπαμ. Ακούστηκε ένα βουητό 4-5 δευτερόλεπτα και μετά ήταν το ξαφνικό αυτό που ζήσαμε. Φωνές από τους γείτονες οι οποίοι βγήκαν από τα σπίτια τους και μιλούσαν για τον σεισμό. Δεν έχω ακούσει κάτι για ζημιές. Απλά ο κόσμος πανικοβλήθηκε και βγήκε στο δρόμο. Για αυτό ήρθαμε στην παραλία στην Σκάλα Αταλάντης γιατί φοβήθήκαμε για το ρήγμα της Αταλάντης», δηλώνει κάτοικος της περιοχής, ενώ η γυναίκα του συμπληρώνει: «εκείνη την στιγμή ναι υπήρξε πανικός. Έτρεξα να πάρω το παιδί για να βγούμε έξω».

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις πάντως σε Φθιώτιδα και Βοιωτία είναι σε ετοιμότητα, ενώ μικροζημιές και ρωγμές έχουν καταγραφεί σε σπίτια.

Η γη στη Λοκρίδα συνεχίζει να κουνιέται με τους κατοίκους να περιμένουν από τα πρώτα λεπτά μία ενημέρωση για το εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό και κατά πόσο συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης.

Ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Σίμος Αποστόλου βρέθηκε στους δρόμους, από την πρώτη στιγμή, ενώ είχε άμεση επαφή με τους Διοικητές Νομών και ειδικά με τους επικεφαλής σε Φθιώτιδα και Βοιωτία ώστε να βρίσκονται όλοι σε επιφυλακή

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο κ. Αποστόλου βρέθηκε γρήγορα σε Καλαπόδι, Έξαρχο, Σφάκα στη Φθιώτιδα και στον Προφήτη Ηλία Βοιωτίας, όπου εντοπίζονται και οι περισσότερες ζημιές σε σπίτια και εκκλησίες.

Που εντοπίζονται οι ζημιές

Ειδικότερα στο Καλαπόδι και στον Έξαρχο υπάρχουν ζημιές (ρωγμές) σε σπίτια και στις εκκλησίες του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Καλαπόδι) και Αγίου Γεωργίου (Έξαρχου). Καταγράφονται επίσης ζημιές στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Προφήτη Ηλία Βοιωτίας αλλά και σε σπίτια στο συγκεκριμένο χωριό.

Δεν επήλθε, προς το παρόν, στη γνώση των πυροσβεστικών υπηρεσιών, περιπτώσεις κατολισθήσεων, τουλάχιστον όχι σε αστικό περιβάλλον ή σε δρόμους.

Παρόλα αυτά βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Αταλάντης, Αμφίκλειας και η Π.Υ. Λιβαδειάς, μαζί με την 7η ΕΜΑΚ, ενώ είναι έτοιμες να συνδράμουν αν χρειαστεί δυνάμεις και από τη Λαμία και την υπόλοιπη Βοιωτία.

Σχετικές ειδήσεις