ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε θα επιστραφούν τα ποσά - Αναλυτικοί πίνακες για όλα τα Ταμεία

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε θα επιστραφούν τα ποσά - Αναλυτικοί πίνακες για όλα τα Ταμεία
Το υπουργείο Οικονομικών ποντάρει ότι θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο την επαναφορά - Θα αντικαταστήσει το 1.000άρικο με το επίδομα των 300 ευρώ
pixabay

Απειλούν με χρεοκοπία λόγω των αναδρομικών

Στα 3,8 δισ. ευρώ θα ανέλθει το συνολικό κόστος για επιστροφές 5ετίας, 712,8 εκατ. ευρώ για το 2019 και 733,5 εκατ. από το 2020 και μετά με αναδρομικά 5ετίας στα 3,8 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να πληρώσει το Δημόσιο για τα Δώρα αν το Συμβούλιο της Επικρατείας επιβεβαιώσει την απόφαση του έκτου τμήματός του περί αντισυνταγματικής περικοπής τους και δικαιώσει τελεσίδικα τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως αποκαλύπτεται σε πίνακα του Υπουργείου Οικονομικών που παρουσίασαν στο ΣτΕ οι συνήγοροί του για τη μάχη των Δώρων στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ένα τέτοιο βάρος θα θέσει σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου για πλεόνασμα 3,6% του ΑΕΠ, λέει το Υπουργείο, καλώντας εμμέσως τους δικαστές να αλλάξουν την αρχική απόφαση που πήραν πριν από ενάμιση μήνα (17/12/2018), προβάλλοντας μάλιστα τον άκρως επικίνδυνο και εκβιαστικό ισχυρισμό ότι, αν χρειαστεί να δώσει αυτά τα ποσά το κράτος, τότε ελλοχεύει κίνδυνος νέας χρεοκοπίας και ουσιαστικά νέου Μνημονίου, γιατί θα κλείσουν οι αγορές και η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανείζεται για να εξυπηρετεί το δημόσιο χρέος!

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, η κινδυνολογία της χρεοκοπίας και νέου Μνημονίου, που επιστρατεύει όμως η κυβέρνηση, δεν συνάδει με τις παροχές ύψους 1,3 δισ. ευρώ που έδωσε για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων, ούτε με τα 783 εκατ. ευρώ του μερίσματος που μοίρασε στο τέλος του 2018.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Λογαριασμός

Σύμφωνα με τον πίνακα του υπορυγείου Οικονομικών που έδωσε χθες στη δημοσιότητα μαζί με το πλήρες έγγραφο ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξης Μητρόπουλος, το Δημόσιο πρέπει να καταβάλει:

- 712,8 εκατ. ευρώ για το 2019

- 733,5 εκατ. ευρώ από το 2020 και για κάθε επόμενο έτος

- 3,9 δισ. ευρώ αν δώσει και αναδρομικά σε όλους για το διάστημα από το 2013 ως και το 2018

Διαβάστε ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Δείτε τον σχετικό πίνακα

Διαβάστε επίσης:

Ρύθμιση οφειλών: Έρχονται δύο νέα προγράμματα - Δικαιούχοι

Ανατροπή - Νέο έντυπο Ε3: Αλλάζουν όλα - Δείτε τι ισχύει

Σχετικές ειδήσεις