ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός Αθήνα – Βίντεο: Τα 15 δευτερόλεπτα του τρόμου - Η στιγμή που ο εγκέλαδος χτυπά την Αττική

Σεισμός Αθήνα – Βίντεο: Τα 15 δευτερόλεπτα του τρόμου - Η στιγμή που ο εγκέλαδος χτυπά την Αττική

Η πρωτεύουσα «χόρεψε» με τα ρίχτερ, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν μεγάλες ζημιές.

Στον χορό των ρίχτερ η Αττική, με την Αθήνα να ζει ημέρες 1999, με τους κατοίκους της πρωτεύουσας να βγαίνουν στους δρόμους, μετά τα 5,1 που έπληξαν το Λεκανοπέδιο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το ρολόι έδειχνε 14:13 όταν ο Εγκέλαδος χτύπησε. Με επίκεντρο 4 χιλιόμετρα νότια της Μαγούλας και 23 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, ο σεισμός κράτησε 15 δευτερόλεπτα, ακριβώς όσο και εκείνος του 1999.

Ο ήχος του σεισμού μάλιστα προκάλεσε τρόμο, ξυπνώντας πολύ άσχημες μνήμες...

Στην Μαγούλα, όπου ήταν και το επίκεντρο, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους με τα παιδιά στις αγκαλιές. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές.

Οι μόνες ζημιές που έχουν αναφερθεί ως τώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει ως τώρα, είναι μια παλαιά κατοικία στη Δραπετσώνα, και ένα ακατοίκητο σπίτι στα Πετράλωνα, επίσης έχουν πέσει προσόψεις στο Αιγάλεω και τη Δραπετσώνα.

Σύμφωνα με τον Άκη Τσελέντη, πιθανότατα μιλάμε για τον κύριο σεισμό ενώ το συγκεκριμένο ρήγμα δεν μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό.

Ζημιές στο κέντρο

Αρκετές ζημιές σημειώθηκαν σε παλιά κτήρια, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Κομμάτια από σοβάδες ξεκόλλησαν, με αποτέλεσμα υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα. Παράλληλα, από τον σεισμό, έσπασε ο σταυρός στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στο Μοναστηράκι.

Την ίδια ώρα, η σφοδρότητα του σεισμού αποτυπώνεται από video που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και απεικονίζουν από οικιακές κάμερας ή κάμερες ασφαλείας, το χτύπημα του Εγκέλαδου:

Σε γνωστό εμπορικό κέντρο, ο κόσμος έτρεξε έξω, εκκενώνοντας το αμέσως...

Πτώση τοιχοποιΐας σημειώθηκε και σε κτήριο στην Πειραιώς, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Τέσσερις οι τραυματίες

Τέσσερα άτομα έχουν τραυματιστεί ελαφρά από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι στην Αθήνα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα αγοράκι ηλικίας 8 ετών διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων, καθώς τραυματίστηκε από πτώση καμινάδας στο Καματερό. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο τραυματισμός του παιδιού είναι ελαφρύς.

Παράλληλα, μία έγκυος τουρίστρια τραυματίστηκε στο πόδι από πτώση σοβάδων, ενώ βρισκόταν στο Αρχαιολογικό Μουσείο και δύο ακόμη άτομα πήγαν μόνα τους στο νοσοκομείο, επίσης με ελαφρά τραύματα.

Σε κατάσταση γενικής επιφυλακής η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική τέθηκε σε κατάσταση γενικής επιφυλακής, λόγω του ισχυρού σεισμού στην Αττική, ενώ αυτή την ώρα περιπολούν 350 πυροσβέστες, 80 επιχειρησιακοί αξιωματικοί και 150 πυροσβεστικά οχήματα για παροχή βοήθειας και εξασφάλιση κάθε αναγκαίας υποστήριξης που τυχόν απαιτηθεί.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος συγκλήθηκε το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων με διευρυμένη σύνθεση, καθώς και η προβλεπόμενη υποστηρικτική ομάδα Διαχείρισης Συμβάντων του Αρχηγείου Π.Σ.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τους σεισμούς

Δείτε ΕΔΩ πού έγινε σεισμός πριν από λίγο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις