Σαμοθράκη: Τα λάθη που οδήγησαν στον αποκλεισμό – Κραυγή απόγνωσης από τους επαγγελματίες

Newsbomb

Σαμοθράκη: Τα λάθη που οδήγησαν στον αποκλεισμό – Κραυγή απόγνωσης από τους επαγγελματίες

Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης.

Ο πολυήμερος ακτοπλοϊκός αποκλεισμός του πανέμορφου νησιού του Βόρειου Αιγαίου έχει προκαλέσει άνευ προηγουμένου οικονομική ζημιά στην τοπική οικονομία. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης Γιάννης Γλήνιας είπε στο CNN Greece ότι τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου οι ακυρώσεις έφτασαν στο 100%, ενώ για την περίοδο μετά τις 20 Αυγούστου η πληρότητα φτάνει μόλις το 40%.

Ζημιωμένοι δεν είναι μόνο οι επαγγελματίες που έχουν άμεση ενασχόληση με τον τουρισμό αλλά και οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, αφού το σύνολο της οικονομίας του νησιού εξαρτάται ως ένα βαθμό από τον τουρισμό. Να σημειωθεί επίσης ότι ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός είχε μεγάλη ειδησεογραφική κάλυψη στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία που αποτελούν τις βασικές τουριστικές αγορές της Σαμοθράκης. Επομένως, υπάρχει σοβαρό ζήτημα και με τους τουρίστες από το εξωτερικό.

«Η σεζόν σε μας διαρκεί μόλις 40 μέρες. Από τη στιγμή που χάσαμε τον Δεκαπενταύγουστο, τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης για τις επιχειρήσεις της Σαμοθράκης. Ο κόσμος έχει βουβαθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γλήνιας.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved