ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πύρινα μέτωπα σε Αχαΐα, Σάμο, Μεσσηνία, Ηλεία – Ανετράπη πυροσβεστικό όχημα

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πύρινα μέτωπα σε Αχαΐα, Σάμο, Μεσσηνία, Ηλεία –  Ανετράπη πυροσβεστικό όχημα
INTIME NEWS

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική με τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου (18.14) έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές σε Αχαΐα, Σάμο, Μεσσηνία, Ηλεία, Ασπρόπυργο, Ιωάννινα, Κόνιτσα και Φλώρινα.

Τρία είναι τα μέτωπα που προβληματίζουν περισσότερο την Πυροσβεστική: αυτά των Ιωαννίνων, της Κόνιτσας και της Φλώρινας καθώς πρόκειται για δασικές - δυσπρόσιτες περιοχές.

Η πρώτη είναι στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων και για την οποία άμεσα κινητοποιήθηκαν 33 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Βροντερό Φλώρινας ξέσπασε λίγο μετά τις 17.00 και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 2 Α/Φ.

Στην Κόνιτσα καίγεται δασική έκταση στην περιοχή Ροϊδοβούνι. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχει 1 υδροφόρα ΟΤΑ.

Παράλληλα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ριόλος Δυτικής Αχαΐας.

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 19 πυροσβέστες και 3 αεροσκάφη. Στην κατάσβεση επίσης συνδράμουν δύο οχήματα ΟΤΑ και ένα μηχάνημα έργου της Περιφέρειας.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου και σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσόκαμπος Σάμου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Δείτε φωτογραφίες από την φωτιά στη Σάμο

Η φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Βάρδας στην Ηλεία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι φλόγες πλησίασαν στα πρώτα σπίτια της περιοχής, ωστόσο αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά και η Πυροσβεστική δεν έδωσε εντολή εκκένωσης οικισμού. Παράλληλα, η Εθνική Οδός Πατρών - Πύργου που είχε κλείσει στο σημείο, έχει παραδοθεί κανονικά στη κυκλοφορία.

Το πρωί του Σαββάτου φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Τσουκαλέικα Μεσσηνίας. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καίει δασική έκταση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα ενώ στις προσπάθειές κατάσβεσης συνδράμουν και τρία αεροσκάφη «Πεζετέλ»και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (24/08) στη Σαλαμίνα. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που έκαιγε σε ξηρά χόρτα στην περιοχή Βασιλικά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση και στην πυρκαγιά στο Ασπρόπυργο, η οποία εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω, πλησίον λεωφόρου ΝΑΤΟ.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 5 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. με 10 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 Ε/Π.

Δείτε φωτογραφίες από τον Ασπρόπυργο

Ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος – Δύο τραυματίες

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν όταν το όχημα στο επέβαιναν ανετράπη στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, την ώρα που κατευθυνόταν στο Ποικίλο όρος στο Αιγάλεω, προκειμένου να συνδράμει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Οι πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας, όπου και νοσηλεύονται.

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για σήμερα Σάββατο (24/8), σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) προς ενημέρωση των πολιτών.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τη Σκύρο, τον Έβρο, τη Σαμοθράκη, τη Μυτιλήνη, τη Λήμνο, την Χίο, τα Κύθηρα, την Λακωνία, την Αρκαδία, την Αργολίδα, την Κορινθία, την Αχαΐα και την Ηλεία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2019: Πότε θα ανακοινωθούν; – Δείτε τις τελευταίες εκτιμήσεις (πίνακες)

Πληρωμές με κάρτα: Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σχετικές ειδήσεις