ΕΛΛΑΔΑ

Ελλαδάρα: Δεν ξανάγινε! Δείτε τι έκαναν οι υπεύθυνοι του VAR την ώρα του αγώνα (pics)

Ελλαδάρα: Δεν ξανάγινε! Δείτε τι έκαναν οι υπεύθυνοι του VAR την ώρα του αγώνα (pics)

Ντεμπούτο έκανε το Σάββατο, 24 Αυγούστου, στον αγώνα Λαμία-Παναθηναϊκός το σύστημα VAR (Video Assistant Referee (VAR)) και οι Έλληνες διαιτητές έκαναν με τη… διαφορά.

Άφωνοι έμειναν οι τηλεθεατές όταν πλάνο τις ΕΡΤ κατέγραψε ένα απίστευτο περιστατικό στην αίθουσα του Var κατά την διάρκεια του αγώνα Λαμία – Παναθηναϊκός που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 24 Αυγούστου στην Λαμία.

Δείτε στην gallery τι συνέβη:

Τι είναι το VAR

Το VAR είναι η μέθοδος παρακολούθησης των αγώνων από ειδικές κάμερες για καλύτερη ανάλυση των φάσεων και για αποφυγή λαθών. Η χρήση του μπορεί να γίνει μόνο σε 4 περιπτώσεις.

Στα γκολ (περιπτώσεις οφσάιντ, επιθετικού φάουλ, αν ένας παίκτης σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα με το χέρι), στις κόκκινες κάρτες, στα πέναλτι και στην υπόδειξη σε λανθασμένο παίκτη (για παράδειγμα κάρτα η οποία δόθηκε σε έναν παίκτη, αλλά θα έπρεπε να δοθεί σε συμπαίκτη του.

Δεν μπορεί η αλλαγή της απόφασης ή η υπόδειξη να αφορά ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας). Σε ό,τι φορά τις κάρτες, το VAR εμπλέκεται μόνο στην περίπτωση που ο διαιτητής δεν υπέδειξε μια κόκκινη κάρτα, όχι κίτρινη ή δεύτερη κίτρινη.

Οι διαιτητές που βρίσκονται στο «κέντρο ελέγχου» ενημερώνουν τον διαιτητή εντός του γηπέδου για τυχόν πέναλτι, κόκκινη κοκ, ο διαιτητής ελέγχει στο replay τη φάση από οθόνη που βρίσκεται εντός του γηπέδου και ακολούθως αποφασίζει τι πρέπει να κάνει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2019: Πότε θα ανακοινωθούν; – Δείτε τις τελευταίες εκτιμήσεις (πίνακες)

Πληρωμές με κάρτα: Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σχετικές ειδήσεις