ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ομολογία ΣΟΚ του εμπρηστή για τις φωτιές στην Ηλεία

Ομολογία ΣΟΚ του εμπρηστή για τις φωτιές στην Ηλεία

Την ομολογία του 43χρονου που συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού για τις πρόσφατες φωτιές στην Ηλεία κατάφερε να αποσπάσει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Ο δράστης εμπλέκεται σε δύο πυρκαγιές στις 18/8 και σε άλλες δύο στις 24/8.

Πριν ξεσπάσει η τελευταία μεγάλη πυρκαγιά στη Βάρδα, που απείλησε και τα πρώτα σπίτια της πόλης, οι άνδρες της ΔΑΕΕ βρίσκονταν στην περιοχή και παρακολουθούσαν τις κινήσεις ατόμων που ήταν ύποπτα για εμπρησμό.

Έτσι έφτασαν στον 43χρονο από τη Ν. Μανωλάδα, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και ομολόγησε την εμπλοκή του σε πέντε περιπτώσεις. Οι τέσσερις ήταν στην περιοχή του νεκροταφείουτης Ν. Μανωλάδας και η 5η σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή του φράγματος Πηνειού.

Οι άνδρες της ΔΑΕΕ, παρακολουθούσαν τον δράστη, αφού τον είχαν εντοπίσει μετά τις δύο πυρκαγιές που έβαλε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή του νεκροταφείου της Ν. Μανωλάδας. Λίγο πριν «ξαναχτυπήσει» τον προσήγαγαν στο Α.Τ. Βουπρασίας, όπου και κατά την προανάκριση ομολόγησε τις πράξεις του. Υποστήριξε δε, πως τις φωτιές στο νεκροταφείο τις έβαζε για να καθαρίσει το χώρο, καθώς έλεγε πως κανένας δεν ενδιαφερόταν για αυτό.

Οι κάμερες ασφαλείας ήταν ένα από τα στοιχεία που «έδεναν» την υπόθεση αφού ο δράστης φαινόταν ξεκάθαρα να περνά από συγκεκριμένα σημεία λίγο πριν την έναρξη των πυρκαγιών. Μαζί με άλλα δεδομένα συνδέθηκε η δράση του και αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην ομολογία του. Μάλιστα έγινε και αναπαράσταση στα σημεία που έβαλε τις φωτιές ως προς τον τρόπο που δρούσε ο 43χρονος.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, ο δράστης εμπλέκεται σε δύο πυρκαγιές στις 18/8 και σε άλλες δύο στις 24/8.

Μάλιστα η πρώτη από αυτές που έβαλε έγινε άμεσα αντιληπτή από τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας και τους επιτελείς του, την ώρα που αποχωρούσαν από τη φωτιά στη Βάρδα για το Ριόλο που είχε ξεσπάσει άλλη φωτιά. Έτσι κατάφεραν να την σβήσουν άμεσα χωρίς να πάρει διαστάσεις και απασχολήσει τις δυνάμεις.

Οι άνδρες της ΔΑΕΕ, συνεχίζουν τις έρευνες στην Ηλεία για τις πυρκαγιές στη Βάρδα, όπου κινούνται προς μια κατεύθυνση έχοντας εστιάσει συγκεκριμένα σε άτομα που πιθανότατα εμπλέκονται σε αυτές τις περιπτώσεις εμπρησμού.

Δείτε την gallery:

Τρία μέτωπα φωτιάς σε Καλάβρυτα, Βοιωτία και Πρέβεζα

Τρία μέτωπα φωτιάς εντοπίζονται από το πρωί της Δευτέρας (26/8) σε Καλάβρυτα, Βοιωτία και Πρέβεζα με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν αυτή την ώρα.

Πιο συγκεκριμένα, στην Πρέβεζα. η φωτιά ξέσπασε τη νύχτα σε δασική έκταση στην περιοχή Ζηρού. Στο σημείο βρίσκονται 17 πυροσβέστες με 6 οχήματα. Στα Καλάβρυτα ξέσπασε φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή Μουρίκι. Επιτόπου βρίσκονται 28 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο. Στα Κύθηρα, η φωτιά έχει οριοθετηθεί, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν το έργο κατάσβεσής της.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Για μία ακόμη ημέρα, σήμερα (Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019) προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη), καθώς και Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γ.Γ.Π.Π συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Πηγή: ilialive.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας: Νέος τρόπος μέτρηση των εκπομπών ρύπων (vid)

results.it.minedu.gov.gr: Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει - Εδώ θα δείτε τις Βάσεις 2019

Σχετικές ειδήσεις