ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πυρκαγιές σε Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Καβάλα και Θεσσαλονίκη

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πυρκαγιές σε Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Καβάλα και Θεσσαλονίκη
Οι πυρκαγιές δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές
ΙΝ ΤΙΜΕ/ΑΡΧΕΙΟ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται από το μεσημέρι της Τρίτης (27/8/2019)τέσσερις πυρκαγιές, σε Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Καβάλα και Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα, σήμερα γύρω στις 15.00 ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθύλακκος, στο δήμο Σουλίου Θεσπρωτίας. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις της οποίας έχουν ενισχυθεί.

Αυτή την ώρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 1 Ε/Π και 2 PZL.

Λίγο αργότερα ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλικά Κέρκυρας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 PZL.

Το τρίτο μέτωπο της φωτιάς καίει χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μοναστηρακίου Κεραμωτής Καβάλας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 PZL. Η φωτιά τέθηκε γύρω στις 17.00 υπό έλεγχο.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πυρκαγιά που ξέσπασε σε ξηρά χόρτα στην περιαστική περιοχή της Περαίας του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 14 πυροσβέστες, 4 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου.

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου για την Τρίτη

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για σήμερα Τρίτη (27/8), σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) προς ενημέρωση των πολιτών.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για σήμερα Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για την Αττική, την Ανατολική Στερεά, τη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τα vησιά Βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, τα Κύθηρα, την Πελλοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας: Νέος τρόπος μέτρηση των εκπομπών ρύπων (vid)

results.it.minedu.gov.gr: Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει - Εδώ θα δείτε τις Βάσεις 2019

Ρoή Ειδήσεων