ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Folli Follie: Οι Κουτσολιούτσοι χρωστούν παντού, αλλά γλεντάνε στη βίλα τους στις Σπέτσες

Folli Follie: Οι Κουτσολιούτσοι χρωστούν παντού, αλλά γλεντάνε στη βίλα τους στις Σπέτσες

Σκάνδαλο Folli Follie | Ειδήσεις: Δυο χρόνια τώρα που έσκασε σαν βόμβα η υπόθεση εξαπάτησης με την Folli Follie της οικογένειας Κουτσολιούτσου, όχι μόνο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, αλλά αντίθετα οι Κουτσολιούτσοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και εξακολουθούν να κάνουν… μεγάλη ζωή.

Όλο αυτό το διάστημα έχουν μεταφέρει χρήματα και ακίνητη περιουσία σε αχυρανθρώπους και μπορούν να πίνουν στην υγειά των κορόιδων. Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν. Να χρωστάς σε όποιον μιλάει ελληνικά και να μην διώκεσαι για τίποτα.

Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι οι ελεγκτικές αρχές της χώρας όχι μόνο δεν βρήκαν ή αποσιώπησαν την απάτη της Folli Follie τόσα χρόνια, αλλά και τώρα που αποκαλύφθηκε, δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση. Καμία σύλληψη, καμία δίωξη.

Η συζήτηση περιστρέφεται μόνο γύρω από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης της Folli Follie Group και των ομολογιούχων πιστωτών της, αναφορικά με το προτεινόμενο σχέδιο χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Τα γλέντια και τα πάρτι στην βίλα των Σπετσών

Για τις ευθύνες των Κουτσολιούτσων, ούτε λέξη. Η οικογένεια πάντως συνεχίζει την μεγάλη ζωή και τα κοσμοπολίτικα πάρτι στην περίφημη βίλα των Σπετσών. Μια βίλα που όλοι γνωρίζουν ότι την κατέχουν δολίως, καθώς πουλήθηκε σε παρένθετο πρόσωπο (αχυράνθρωπο) με εικονική προσημείωση λίγο πριν σκάσει το μεγάλο μπαμ της εταιρείας.

Και στην υπερπολυτελή κατοικία των Σπετσών με τις μεγάλες πισίνες μπορούν υιός και πατέρας Κουτσολιούτσος να απολαμβάνουν τις σαμπάνιες τους με υψηλούς προσκεκλημένους γνωστούς τραγουδιστές και ανθρώπους της showbiz.

Τράπεζες, Δικαιοσύνη, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Εάν η ίδια η εταιρεία δεν στραφεί κατά της διοίκησης της, εξηγούν νομικοί κύκλοι μεγάλο μέρος του κινδύνου για την οικογένεια Κουτσολιούτσου θα εκλείψει. Θα μένουν μόνον οι κατηγορίες για χειραγώγηση της μετοχής και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος που, αν και σοβαρότατες, είναι δυσκολότερο να στοιχειοθετηθούν από αυτήν της εξαπάτησης.

Ο Κουτσολιούτσος «κρατάει» τους μετόχους με το επιχείρημα πως αν μπει μέσα δεν θα πάρουν δραχμή από όσα τους χρωστάει…

Και προσέξτε, μιλάμε για μια οικογένεια όπου ο τζίρος της εταιρείας τους στην Ασία δεν ήταν, όπως έγραφαν στα βιβλία που έλεγχαν οι καλύτερες λογιστικές εταιρείες του κόσμου, 911 εκατ. ευρώ, αλλά μετά βίας 132 εκατ., αφού τα υπόλοιπα 779 ήταν ψεύτικα, πλαστά, εικονικά.

Κατ’ επέκταση, ο κ. Κουτσολιούτσος και οι συν αυτώ υπέγραφαν ισολογισμούς με ίδια κεφάλαια που έλεγαν ότι ήταν 1,88 δισ. δολάρια, αλλά ήταν μόλις 162 εκατ. δολάρια, εμφάνιζαν ψευδείς απαιτήσεις 612 εκατ. ευρώ, δήλωναν πλαστά κέρδη, πλαστές πωλήσεις, ταμείο 328 εκατ. δολάρια αντί για 119 εκατ. δολάρια, ψεύτικα τραπεζικά εμβάσματα που έστελναν σε φανταστικά ονόματα με ευφάνταστα επώνυμα, όπως π.χ. Πουτσίδης, και ούτω καθεξής.

Όταν ήθελαν μάλιστα να φουσκώσουν τους τζίρους και τις πωλήσεις της εταιρείας έβαζαν σε λειτουργία ένα σύστημα με κωδική ονομασία το παιδικό παιχνίδι «γύρω-γύρω όλοι» και άρχιζαν το πάρτι της μαϊμουδιάς.

Είναι προφανές ότι μιλάμε για μεγάλο αγκάθι στην αγορά το οποίο πρέπει να απασχολήσει τη νέα κυβέρνηση, αλλά και τους καινούργιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Με τέτοιες πρακτικές δεν μπορεί να συνεχιστεί ο υγιής ανταγωνισμός και δεν μπορεί να επιτευχθεί καμία απολύτως ανάπτυξη.

Όταν λέμε ότι η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει σελίδα, πρέπει και να το εννοούμε.

Διαβάστε επίσης:

Κουτσολιούτσοι: Εκατομμύρια με το όνομα… Πουτσίδης!

Folli Follie: Έγκλημα χωρίς τιμωρία

«Βροχή» αγωγών από μετόχους της Folli Follie