Το Newsbomb.gr στην 84η ΔΕΘ

Εντυπωσιακό το περίπτερό του Ερυθρού Σταυρού στην 84η ΔΕΘ

Εντυπωσιακό το περίπτερό του Ερυθρού Σταυρού στην 84η ΔΕΘ

Εθελοντές και επαγγελματίες, με μότο το «Παρατηρώ, ακούω ενεργητικά, διαπιστώνω ανάγκες και καλύπτω ή παραπέμπω» συνεχίζουν εδώ και 138 χρόνια το σπουδαίο έργο τους.

Σκοπός της παρουσίας του Ερυθρού Σταυρού στην 84η ΔΕΘ είναι να ενημερωθούν οι επισκέπτες για την πολύπλευρη δράση του και να γνωρίσουν το έργο του και την ιστορία μου μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Πρόκειται για ένα περίπτερο θαυμάσια οργανωμένο, με ωραία εκθέματα και πολυπληθή παρουσία εθελοντριών και εθελοντών και των τριών Σωμάτων του Ε.Ε.Σ. (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών), το οποίο κατά τη διάρκεια του πρώτου διημέρου λειτουργίας επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, με ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια. Εξαιρετική τιμή αποτέλεσε για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό η επίσκεψη πολλών υπουργών, που με τις ενυπόγραφες δηλώσεις τους στο βιβλίο ευχών εκδήλωσαν το θαυμασμό τους και τα συγχαρητήριά τους για το έργο του Ε.Ε.Σ.

Επιπλέον, όσοι πολίτες το επιθυμούν μπορούν να ενημερωθούν για το πώς θα μπορέσουννα ενταχτούν στα τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και να ενσωματωθούν κι εκείνοι στην εθελοντική οικογένεια. Το περίπτερο του Ε.Ε.Σ. λειτουργεί καθημερινά, όλες τις ημέρες της έκθεσης.

Ο Ερυθρός Σταυρός διαθέτει τέσσερα σώματα. Πιο αναλυτικά, υπάρχει πρώτον το σώμα Σαμαρειτών εθελοντών, οι οποίοι θα σπεύσουν άμεσα στο σημείο καταστροφής για να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει το σώμα νοσηλευτών, οι οποίοι θα αναλάβουν τα δεσίματα των τραυμάτων και την περίθαλψη των θυμάτων. Το σώμα κοινωνικής πρόνοιας με τη σειρά του θα παρέχει κυρίως ψυχοκοινωνική στήριξη στους πληγέντες αλλά και υλική βοήθεια σε καταστάσεις κρίσεις.

Τη λίστα συμπληρώνει η υπηρεσία αναζητήσεων ή αλλιώς restoring family link (RFL), η οποία αναλαμβάνει αναζητήσεις αγνοουμένων ατόμων που χάθηκαν κατά τη διάρκεια πολεμικών γεγονότων, θεομηνιών, ή ακόμη ατόμων που χάθηκαν σε ειρηνική περίοδο, όπως εξαφανίσεις ανηλίκων, υπερηλίκων και ασθενών, παιδιών βρεφοκομείων, ορφανοτροφείων και ιδρυμάτων ή μεταναστών που έπαψαν να δίνουν σημεία ζωής.

Εθελοντές και επαγγελματίες, με μότο το «Παρατηρώ, ακούω ενεργητικά, διαπιστώνω ανάγκες και καλύπτω ή παραπέμπω» συνεχίζουν εδώ και 138 χρόνια το σπουδαίο έργο τους και παραμένουν στις επάλξεις παρέχοντας υπηρεσίες στους συνανθρώπους τους. Πέρα από την παρουσίαση του σεναρίου αντιμετώπισης θυμάτων σεισμού, οι επισκέπτες του περιπτέρου 14, που βρίσκεται ο Ερυθρός Σταυρός, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα Πρώτων Βοηθειών.

Σχετικές ειδήσεις