ΑΠΟΨΕΙΣ

Τραγωδία στην Μόρια: Θα μας πει κάποιος επίσημα και υπεύθυνα πόσοι είναι οι νεκροί;

Τραγωδία στην Μόρια: Θα μας πει κάποιος επίσημα και υπεύθυνα πόσοι είναι οι νεκροί;

Φωτιά και επεισόδια στην Μόρια: Η κατάσταση στην Μόρια αρχίζει να παίρνει διαστάσεις ιλαροτραγωδίας και σε επίπεδο ενημέρωσης από τους αρμόδιους φορείς, αφού κανείς δεν ενημερώνει υπεύθυνα πόσοι είναι οι νεκροί, πόσοι είναι οι τραυματίες κι αν υπάρχουν αγνοούμενοι

Από εχθές Κυριακή 29/09/2019 που ξέσπασε η πυρκαγιά μέχρι και σήμερα Δευτέρα, υπάρχει μια απίστευτη σύγχυση για το τι έγινε μέσα στο κέντρο υποδοχής.

Επίσημη και υπεύθυνη πληροφόρηση δεν υπάρχει. Άλλα λένε οι δήμαρχοι, άλλα λένε οι πρόεδροι των κοινοτήτων, άλλα οι αστυνομικοί και άλλα οι πυροσβέστες.

Τις πρώτες ώρες έγινε λόγος για μια νεκρή γυναίκα κι ένα απανθρακωμένο βρέφος.

Ενώ οι πληροφορίες έλεγχαν αρχικά πως στη φωτιά έχασαν τη ζωή τους μία μητέρα και το παιδί της, κάτι που επιβεβαίωνε νωρίς σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουντζούρης, αλλά και ο δήμαρχος Μυτιλήνης, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας κάνει λόγο μόνο για μία νεκρή γυναίκα.

Μετά είπαν ότι εβρέθη μόνον το πτώμα μιας γυναίκας απανθρακωμένης κι ότι διακομίστηκαν 17 τραυματίες στα νοσοκομεία.

Τώρα κάποιοι μιλούν για θρίλερ και αναφέρουν - πάντα ανεπιβεβαίωτα - ότι αγνοούνται τα δυο παιδιά της γυναίκας!

Κάτι δεν στέκει σε όλα τα παραπάνω και προφανώς κάποιος δεν κάνει καλά την δουλειά του σε επίπεδο ενημέρωσης.

Υπάρχει κι άλλος νεκρός;

Υπάρχουν αγνοούμενα παιδιά;

Η αστυνομία έχει τον έλεγχο του Κέντρου Υποδοχής ή βρίσκεται απ' έξω;

Ας μας απαντήσει επιτέλους κάποιος...

Βροχή οι καταγγελίες από αστυνομικούς και πυροσβέστες

Σε μια καταγγελία - «βόμβα» προχώρησε ο πρόεδρος των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι τη φωτιά στη Μόρια, που κόστισε τη ζωή σε μια γυναίκα και ένα βρέφος, την έβαλαν οι μετανάστες.

«Η φωτιά στη Μόρια ήταν εμπρησμός» είπε ο Γιώργος Ντίνος, πρόεδρος των Πυροσβεστών του Βορείου Αιγαίου στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Υποστήριξε πως «με πλήρη επίγνωση αυτού που λέω», τη φωτιά μέσα στο κέντρο κράτησης στη Μόρια, έβαλαν μετανάστες που δεν θέλουν να μετακινηθούν για να μπουν στους οικίσκους ευπαθείς ομάδες, όπως γυναίκες και παιδιά.

Στη Μόρια, υποστήριξε, γίνεται ανακατανομή όσον αφορά στα κοντέινερ. Κάποιοι καλούνται να μετακινηθούν για να πάρουν τη θέση τους γυναίκες και παιδιά.

«Αυτοί που βγαίνουν, δεν θέλουν να αφήσουν τους οικίσκους και βάζουν φωτιά», είπε ο Γιώργος Ντίνος.

«Η πρώτη εκτίμηση είναι πως οι οικίσκοι καίγονται για αυτόν το λόγο», σημείωσε και πρόσθεσε πως η φωτιά ήταν εμπρησμός και «γι’ αυτό δεν μας άφησαν να φτάσουμε στο σημείο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, μετανάστες επιτέθηκαν στους πυροσβέστες που έφτασαν στη Μόρια για να σβήσουν τη φωτιά.

«Σταμάτησαν τα αυτοκίνητα, τα έσπασαν με πέτρες, πήραν προσωπικά αντικείμενα των παιδιών, ασυρμάτους, κράνη, τις τσάντες τους και τους έβαλαν φωτιά δίπλα από τ’ αμάξι».

«Φώναζαν kill police»

Την έκρυθμη κατάσταση στη Μόρια περιέγραψε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Μυτιλήνης, Βασίλης Ροδόπουλος.

Όπως υποστήριξε υπήρχαν κάποιοι στον καταυλισμό που «για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια φώναζαν kill police».

«Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Είχαν πολύ επιθετική συμπεριφορά, δεν άφηναν τα πυροσβεστικά για την κατάσβεση» είπε ο Βασίλης Ροδόπουλος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο - ΣΟΚ: Η στιγμή που πέφτει νεκρός ο φίλαθλος στην Καλαμαριά

Έρχεται νέα 24ωρη απεργία - Ποιοι θα συμμετέχουν