ΕΛΛΑΔΑ

Γερμενής : Είμαστε εδώ επειδή ήμασταν βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Γερμενής : Είμαστε εδώ επειδή ήμασταν βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Απολογούμενος ενώπιον των δικαστών, ο Γιώργος Γερμενής
INTIME

«Πολιτική» χαρακτήρισε τη δίωξη του και «μύθο» το παραπεμπτικό βούλευμα ο Γιώργος Γερμενής, κατηγορούμενος για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης» στη δίκη της Χρυσής Αυγής.  

Συγκεκριμένα, απολογούμενος σήμερα ενώπιον των δικαστών, ο Γιώργος Γερμενής υποστήριξε ότι το παραπεμπτικό βούλευμα είναι «μύθος» για να «διαλύσει τη Χρυσή Αυγή η ΝΔ, με εντολή Σαμαρά», ενώ πρόσθεσε ότι διώκεται «καθαρά πολιτικά».

Όπως υποστήριξε «είμαστε εδώ επειδή ήμασταν βουλευτές. Εδώ πέρα διώκονται μόνο όσοι ήταν βουλευτές».

Παράλληλα, τόνισε πως αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές του 2019, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του, ενώ δεν απέκλεισε τη συμμετοχή του σε νέο πολιτικό φορέα.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μίλησε για έναν «ηλίθιο» που «έκανε αυτό που δεν έπρεπε» (σ.σ. εννοεί τον Γιώργο Ρουπακιά) και για δύο παρέες που χτυπήθηκαν με αποτέλεσμα «να χαθεί ένας νέος άνθρωπος, ένας χριστιανός».

«Μέχρι σήμερα δεν έχω καταλήξει τι έχει γίνει. Δύο παρέες τσακώνονταν και ένας ηλίθιος έκανε αυτό που δεν έπρεπε. Ένα τέτοιο πράγμα έστειλε το κόμμα στα κάτεργα», είπε.

Πρόεδρος: Το ξέρατε ότι αυτός ο «ηλίθιος», όπως λέτε, και ορισμένοι από την «παρέα» του ήταν σε τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής; Θα επηρέαζε τη συνέχεια σας στο κόμμα;

Κατηγορούμενος: Θα γινόμουν έξω φρενών και θα έψαχνα τί γινόταν. Στη φυλακή ρωτούσα αλλά δεν έβγαζα άκρη. Εδώ κατηγορούμαστε για εγκληματική οργάνωση και υπάρχει μία δολοφονία αυτού του χριστιανού. Καμία άλλη δολοφονία.

Δείτε φωτογραφίες από την δίκη στην παρακάτω gallery:

Διαβάστε επίσης:

Παιδοκτόνος Πετρούπολης: Οι ποινές για μάνα και γιαγιά του βρέφους - Ελεύθερες μέχρι τη δίκη τους